Vaterpolo

Vaterpolo juniori u polufinalu Evropskog prvenstva!

JunioriCgvaterpolo
J
uniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće u polufinalu Evropskog prvenstva koje se održava na Malti – ’’ajkule’’ su u četvrtfinalu savladale selekciju Španije 9:7 (2:2, 2:0, 4:2, 1:3)!

Vaterpolo juniori u polufinalu Evropskog prvenstva!
Portal AnalitikaIzvor

Sjajan rezultat izabranika Mirka Vičevića, koji su i grupnu fazu odradili stoprocentno. U polufinalu u petak igraćemo sa Italijom od 17 sati, koja je bila bolja od Rusije 8:6.

Prvi gol na utakmici postigao je Španac Sera iz peterca, ali veoma brzo, nakon nepuna tri minuta igre, Ukropina, i Đurđić preokrenuli su rezultat. Oba gola stigla su sa igračem više. Do kraja prve četvrtine još jednom Sera, za 2:2, a u većem dijelu druge četvrtine dosta nepreciznosti. Tri puta zaredom nije iskorišćen igrač više. Međutim, u posljednjih 75 sekundi, nakon tajm-auta, prvo Ukropina, najmlađi u crnogorskoj selekciji, i danas odlični Pješivac odveli su Crnu Goru do 4:2 na polovini meča.

Treća četvrtina bila je period odluke. Nakon što je Bustos smanjio razliku, na 4:3, uslijedila su četiri pogotka „Crvenih“: Kriještorac, Adžić, Ćetković, i Pješivac. Umiješao se medju strijelce i Španac Fenoj, pa je uoči posljednjih osam minuta Crna Gora vodila 8:4. Došlo je potom do malog opuštanja. Uporni Španci(Gasulja, i Bustos) zaprijetili su na 3,30 minuta prije kraja, smanjili su na 8:6. Tačku na ishod četvrtfinala stavio je Kriještorac, još jednim golom sa zgodnog krila, minut i dvije sekunde prije kraja. Poraz je ublažio Navahas, 9:7.

’’Od početka smo diktirali tempo, možemo reći slobodno sigurna pobjeda. U posljednjih osam minuta uišli smo sa četiri gola prednosti. Iako igra nije bila baš lijepa, ali takva su četvrtfinala. Zadovoljan sam borbenošću, igrači su ispoštovali dogovor. Na psihološkom planu ovaj meč je bio jako težak, takva su sva četvtfinala'', kazao je selektor Mirko Vičević i prokomentarisao narednog rivala, selekciju Italije.

''Definitivno idemo na najačeg protivnika u polufinalu, što sam i kazao prije odlaska na Evropsko prvenstvo. Mislim da imamo mogućnosti i kapaciteta da u taj meč uđemo jako i da na kraju izvučemo odličan rezultat. Najviše smo sparingovali sa Italijom, najviše smo trenirali sa njima tokom priprema, tako da smo dobro upoznati sa njihovim kvalitetima. Biće prava šahovska utakmica, ne očekujem veliku razliku ni u jednom segmentu igre. Mi ćemo uraditi sve da neutrališemo njihovu brzu igru. Imaju jak kontranapad. Ukoliko uspijemo da u početku meča to svedemo na minimum, mislim da imamo šanse da u finišu duela dođemo do pobjede.''

Crna Gora-Španija 9:7(2:2,2:0,4:2,1:3)

Gzira, Bazen nacionalnog plivačkog kompleksa, gledalaca 100, sudije Tojgarli (Turska), i Krapivin (Rusija). peterci: Španija 1(1), igrač više: Crna Gora 11-7, Španija 7-2.

Crna Gora: Miloš Konatar, Marko Konatar, Đurđić 1, Ćetković 1, Popadić, Pješivac 2, Ukropina 2, Krivokapić, Kriještorac 2, Adžić 1, Mačić, Mitrović, Kolesko.

Španija: Ekspozito, Kabanjas, Navahas 1, Korbalan, Sera 2, Garsija, Fenoj 1, Dalmau, Tahulj, Bustos 2, Barbena, Gasulja, Mardonjes.

Četvrtfinale:

Rusija – Italija 6:8

Srbija – Turska 10:3

Crna Gora – Španija 9:7

Mađarska - Hrvatska

Polufinala petak 13. avgust:

17:00h Crna Gora – Italija

18:30h Srbija – Mađarska/Hrvatska

Finale neđelja 15. avgust od 18 sati i 30 minuta, za treće mjesto pd 17 sati.

Portal Analitika