Politika

KNEŽEVIĆ: Koordinirano djelovanje Lukšića i Tačija po pitanju Sirije

knezevicmilan
P
ridruživanje Crne Gore Zajedničkoj izjavi o Siriji predstavlja još jedan u nizu diplomatskih i političkih lupinga Igora Lukšića od kojih nećemo imati nikakve koristi a šteta može biti neprocjenjiva, saopštio je član Predsjedništa Demokratskog fronta Milan Knežević.

KNEŽEVIĆ: Koordinirano djelovanje Lukšića i Tačija po pitanju Sirije
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da ne želi da ulazi u karakter sirijskog sistema vladavine, građanskih sukoba i eventualnih posledica na region, ali da stavovi ministra Lukšića predstavljaju  “plitičku grotesku”.

- Moram primijetiti da stavovi minstra vanjskih poslova Igora Lukšića, osim što predstavljaju političku grotesku u vidu narodne poslovice " vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu ", znače i jedno državno lutanje koje treba da zabrine sve u Crnoj Gori. Simptomatično je da se  prva Lukšićeva izjava o upotebi hemijskog oružja vremenski se poklopila sa izjavom Hašima Tačija koji je takođe podržao vojnu intervenciju u Siriji, prisjećajući se valjda iskonstruisanog zločina u Račku, koji je bio povod za napad NATO alijanse na Crnu Goru i Srbiju – navodi se u saopštenju Kneževića dostavljenom Portalu Analitika.

On je istakao da je "koordinirano djelovanje Lukšića i Tačija očigledan pokazatelj da je crnogorska spoljna politika dotakla samo dno i da liči na brod od papira koji je umislio da je nosač aviona”.

- Potpisivanje Zajedničke izjave o Siriji zahtijeva hitnu sjednicu Odbora za medjunarodne odnose na kojoj bi se pojavio ministar Lukšić sa obimnom dokumentacijom dokaza o upotrebi hemijskog oružja kako bi potkrijepio svoju podršku napadu na Siriju. Takođe, njegovi stavovi  iziskuju i objašnjenje,  da li je Crna Gora, bez odluke Skupštine, spremna poslati naše vojnike u Siriju,  ili ćemo se po nečijem nalogu zadužiti još koju milijardu da kupimo avione, kako bi Crnogorci nakon Lukšićevih stavova  sa bezbjednih visina bombardovali Damask – saopštio je Knežević.

On navodi da bi Lukšiću, umjesto što se bavi "zvjerstvima" u Siriji, bilo bolje da  pomogne u “rasvetljavanju ekonomskih i socijalnih zvjerstava koja su počinjena za vrijeme dok je bio premijer i ministar finansija”.

- Kao recimo što je slučaj ekonomskog genocida kad je jedan isti milion evra uplaćen jedanaest puta kako bi se spasila Prva banka porodice Đukanović. Za razliku od Sirije, u Crnoj Gori postoje nedvosmisleni dokazi za ova i slična ekonomska zvjerstva i genocide od kojih svi ekonomski stradamo na rate – poručio je Knežević.

 

 

Portal Analitika