Društvo

Počela akcija čišćenja korita potoka Savinica

1209potok
P
reduzeće „Zelenilo” i Služba zaštite Glavnog grada počeli su ove sedmice čišćenje korita potoka Savinica, orezivanjem i odstranjivanjem šiblja. Čišćenje, koje će trajati još dva dana, odvija se na prostoru od Kapadžinice do Žutog mosta, u dužini od 260 metara.

 Počela akcija čišćenja korita potoka Savinica
Portal AnalitikaIzvor

- Ovu akciju „Zelenilo” je pokrenulo po zahtjevu Mjesne zajednice „Masline”, kako bi se preventivno djelovalo u susret nastupajućem kišnom periodu. Nakon okončanja akcije „Zelenila”, preduzeće „Ćistoća” pristupiće čišćenju nelegalno odloženog otpada u koritu potoka, navodi se u saopštenju PG biroa.

Usljed izlivanja Savinice krajem novembra prošle godine oko 20 domaćinstava pretrpjelo znatnu materijalnu štetu. Do plavljenja je došlo zbog toga što korito potoka, zatrpano smećem, građevinskim otpadom, starim aparatima za domaćinstvo, djelovima automobila, pa čak i leševima životinja, nije moglo da primi veliku količinu vode koju su donijele obilne kiše.

- Kako se ista situacija ne bi ponovila i ove godine, Glavni grad apeluje na građane naselja kroz koja protiče Savinica da se strogo pridržavaju pravila odlaganja otpada i ne bacaju smeće u korito potoka, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika