Fudbal

Hodžson ljut na Linekera što kritikuje Englesku

Hodzsonn
S
elektor Engleske Roj Hodžson rekao je da je iznenađen izjavama bivšeg kapitena državnog tima Garija Linekera koji je kritikovao igru ekipe na utakmici protiv Ukrajine, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Hodžson ljut na Linekera što kritikuje Englesku
Portal AnalitikaIzvor

 

- Iznenađen sam da neko ko je igrao za Englesku, ko je bio kapiten reprezentacije i igrao važne utakmice, može da kritikuje na taj način - rekao je Hodžson, prenosi Beta.

Engleska je u utorak odigrala 0:0 u Kijevu protiv Ukrajine, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i ostala je prva na tabeli u Grupi H sa 16 bodova, ispred Ukrajine i Crne Gore koje imaju po 15 bodova. Lineker koji je između 1984. i 1992. godine odigrao za reprezentaciju 80 utakmica i postigao 48 golova, napisao je na Tviteru da je igra engleskih fudbalera bila "užasna" i upitao: "šta se događa s nekim igračima kada obuku dres reprezentacije Engleske?".

On je ubrzo to izbrisao, ali su mnogobrojni mediji već bili prenijeli njegovu izjavu.

- Linekeru nije prvi put da kritikuje. Sjećam se kada je igrao fudbal i predvodio Englesku u velikim utakmicama. Ali, siguran sam da je igrao mečeve u kojima ekipi nije bilo lako. Ne mislim da je svaka utakmica koju je igrao za reprezentaciju, bila potpuni uspjeh -konstatovao je Hodžson.

Portal Analitika