Abiznis

MMF: Crnogorska statistika ostvarila napredak

1209zugicmmfok
M
inistar finansija Radoje Žugić primio je u posjetu gospođu Mariju Mančevu, zamjenicu šefa realnog sektora u Odjeljenja za statistiku MMF-u, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva finansija.

MMF: Crnogorska statistika ostvarila napredak
Portal AnalitikaIzvor

“Mančeva, koja boravi u Crnoj Gori u cilju pružanja podrške Monstatu u realizaciji projekta unapređenja statistike realnog sektora, istakla je da je Crna Gora ostvarila dobar napredak u dostizanju međunarodnih standarda u oblasti statistike. Veoma je zadovoljna progresom ostvarenim u oblasti godišnjih nacionalnih računa, dok je, po njenim riječima, neophodno dalje unapređenje kvaliteta indikatora za razvoj kvartalnih nacionalnih računa. Mančeva je prenijela spremnost MMF-a da Crnoj Gori pruži tehničku podršku u daljem unapređenju kvaliteta nacionalne statistike”, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, Žugić se zahvalio predstavnici MMF-a na pomoći i istakao da je Ministarstvo finansija veoma zainteresovano da dalje unapređuje statistički sistem, jer isti proizvodi indikatore neophodne za kreiranje i vođenje ekonomske politike. Za dalju uspješnu implementaciju statističkih standarda i najboljih praksi, istakao je Žugić, neophodno je dalje snaženje kadrovskih kapaciteta Monstata, što će biti u fokusu pažnje Ministrastva finansija u narednom periodu.

 

Portal Analitika