Politika

Pravedna nastupa samostalno na Cetinju

1706Bojovic
I
zvršni odbor Pravedne donio je, na sinoćnoj sjednici, odluku o samostalnom nastupu na predstojećim izborima na Cetinju, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Pravedna nastupa samostalno na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Izvršnog odbora ove partije kazao je da će do kraja mjeseca biti pripremljen izborni program u čijem središtu će biti zalaganje za ekonomsku i urbanističku revitalizaciju Cetinja, liberalizaciju preduzetništva, preuređenje lokalne uprave i stvaranje razvojnog okvira za dostojanstven položaj Prijestonice Crne Gore.

On je istakao da će Pravedna na predstojećim izborima nastupiti sa ciljem da se smijeni Demokratska partija socijalista DPS i formira požrtvovana lokalna vlast koja će građanima Cetinja ponuditi samostalan ekonomski oporavak i održivi razvoj.

- Izvršni odbor Pravedne sa žaljenjem je konstatovao da Pozitivna Crna Gora nakon teško shvatljivog i uvredljivog jučerašnjeg reagovanja odlučila da nastavi dosadašnjim putem. Iako je sa čelnicima Pozitivne održano niz sastanaka, ispostavilo se da integralistička vizija Pravedne, koja je po našem dubokom uvjerenju u interesu opozicione državotvorne i reformske javnosti, za sada nema političkog saveznika - naglasio je Bojović.

Prema njegovim riječima Pravedna će nastaviti da promoviše opozicionu politiku koja je zasnovana na ideji pravedne države, multietničkoj i istorijskoj državotvornosti, slobodnom i odgovornom građanskom društvu i spasonosnoj potrebi etičkog i uspješnog upravljanja javnim interesima.

 

Portal Analitika