Društvo

“Kardinal” uskoro na robiji u Spužu

1209kardinal
B
aranin Slobodan Đurović zvani “Kardinal”, koji je u Hrvatskoj osuđen na 23 godine zatvora zbog organizovanja ubistva vlasnika Nacionala Iva Pukanića i njegovog saradnika Nika Franića, uskoro će biti prebačen iz Hrvatske u spuški zatvor gdje će nastaviti služenje zatvorske kazne, potvrdili su Dnevnim novinama iz Višeg suda u Podgorici koji je donio takvu odluku.

“Kardinal” uskoro na robiji u Spužu
Portal AnalitikaIzvor

Đurović je u aprilu ove godine zatražio od hrvatskog Ministarstva pravosuđa premještaj u zatvor u Crnoj Gori, kako bi kaznu služio u svojoj zemlji.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je ministarstvu poslao molbu u kojoj tvrdi da dosadašnji postupak policije i sudova protiv njega pokazuje kako se ni u budućnosti prema njemu zakon neće primjenjivati po istim kriterijumima kao prema drugima. Tom prilikom se pozvao i na dopis koji je 2009. godine uputio zatvoru u Zagrebu, a prema kojem mu u hrvatskom zatvoru prijeti opasnost od likvidacije.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa "Kardinalovu" molbu je poslalo Ministarstvu pravde Crne Gore, koje je na odlučivanje proslijedilo Višem sudu u Podgorici, nadležnom za donošenje ovih odluka.

Ministarstvo je 7. juna sudu dostavilo molbu za transfer Đurovića koji je odobren nakon 20 dana.

Pukanić je ubijen 3. oktobra 2008. godine. Slobodan Đurović osuđen je zbog optužbi da je bio veza između ubica i Sretena Jocića kojem se u Beogradu sudi da je za Pukanićevo ubistvo platio milion i po eura.

foto:cdm.me

Portal Analitika