Društvo

BAR: Kazne za 26 izazivača buke

bar
N
ajveći broj prijava Komunalnoj policiji u toku ove turističke sezone odnosio se na problem buke, pa su komunalni policajci podnijeli 26 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, s tim što se većina prijava odnosi na osobe koje obavljaju ugostiteljske djelatnosti na području Sutomora.

BAR: Kazne za 26 izazivača buke
Portal AnalitikaIzvor

„Kazne za ove prekršaje su od 5.000 do 20.000 eura, tako da se nadamo da će naredne sezone po pitanju buke biti mnogo manje prijava, jer će prekršioci platiti visoke novčane kazne koje će ih primorati da se pridržavaju propisima, shodno Zakonu o buci“, rekao je Zoran pajović, načelnik Komunalne policije Bar.

Po pitanju privremenih objekata – terasa, Komunalna policija je izvršila nadzor nad 154 subjekta, od kojih je 150 imalo odobrenje, a četiri su u postupku pribavljanja odobrenja.

Po pitanju privremenih objekata drugoga tipa, svi kontrolisani subjekti su poslovali sa odobrenjem za postavljanje objekata (auto kampovi, parking prostori, zabavni parkovi, tezge, trafike, konzervatori za sladoled, rashladne vitrine za tople napitke, aparati za kokice, za kukuruz, aparati za točenje sladoleda i drugi).

Treba napomenuti da inspekcijski nadzor nad privremenim objektima koji su postavljani u zoni Morskog dobra vrši Republička inspekcija uređenja prostora, odnosno Uprava za inspekcijske poslove, tako da nadležnost nad kompletnim Čanjem i priobalnim dijelom Sutomora, Bara, Velikog pijeska i Utjehe ne obavlja barska Komunalna policija.

Po pitanju kontrole javnog saobraćaja, odnosno nepropisno parkiranih vozila na javnim površinama od Utjehe do Čanja, za tri mjeseca izvršene su 983 kontrole. Vršena je kontrola i auto-taksi prevoznika i ustanovljeno je da je njih 68 ispravno obavljalo svoju djelatnost, dok je protiv šest pokrenut prekršajni postupak zbog zatečenih nepravilnosti.

 

 

Portal Analitika