Abiznis

Svečano otvoren rekonstruisani Kraljev park

mugi
R
ekonstruisani Kraljev park, preko puta nekadašnjeg hotela Crna Gora, svečano je otvoren danas u Podgorici. Obnova je obuhvatila je površinu od 11.500 kvadratnih metara i koštala je oko milion eura.

Svečano otvoren rekonstruisani Kraljev park
Portal AnalitikaIzvor

Obnovljeni park, koji je poklon Vlade Azerbejdžana, na inicijativu predsjednika Ilhama Alijeva, otvorili su gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša i potpredsjednik Vlade Azerbejdžana Elčin Efendijev.
Tokom ceremonije otkrivena je spomen-bista azerbejdžanskom piscu Huseinu Džavidu.
Gradonačelnik Podgorice zahvalio se Vladi Azerbejdžana i istakao uvjerenje da će u rekonstruisani park dolaziti svi građani Podgorice.
- Zadovoljan što smo dobili ovu zelenu oazu na obali Ribnice, dostojnu kraljevskog imena koje nosi. Kao što znate, zahvalnost za današnji impozantan izgled parka dugujemo Vladi Azerbejdžana, koja je u znak prijateljstva poklonila sredstva za njegovu obnovu. Uvjeren sam da će u Kraljev park rado dolaziti svi građani Podgorice, od najmlađih do najstarijih, i da će svako pronaći odgovarajući kutak za sebe. Posebna čast nam je da ovdje danas, preko puta spomenika našeg velikog Božidara Vukovića Podgoričanina, otkrijemo bistu Huseina Džavida, istaknutog azerbejdžanskog pjesnika i dramskog pisca. Spomenici dvojici velikana, kao i čitav kompleks parka, simbol su prijateljstva, sadašnje i buduće saradnje naše dvije države. Azerbejdžan je već jedan od najvećih investitora u našoj zemlji, a vjerujem da nova i značajna ulaganja tek predstoje", kazao je Mugoša. Svečanosti je prisustvovovao i premijer Milo Đukanović.

Podgorička kompanija MNNews će, u okviru rekontrukcije Kraljevog parka, građanima Podgorice donirati sistem za besplatno korišćenje interneta na toj lokaciji.

 

 

Portal Analitika