Politika

Vuksanović: Protiv Rašovića podnesena krivična prijava

1807vuksanovic
P
redsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović optužio je dnevne novine „Dan“ da nastavljaju da objavljuju tekstove na svojim udarnim stranama “pune laži i zlobe ne bi li Srpskom nacionalnom savjetu nanijeli što veću štetu”.

Vuksanović: Protiv Rašovića podnesena krivična prijava
Portal AnalitikaIzvor

Vuksanović je optužio dnevne novine “Dan” da su prenijeli izjavu Darka Rašovića direktora NVO„STOP diskriminaciji“ gdje je on rekao da je SNS produžena ruka režima.

- Pri tom, ne navode da je protiv tog partijskog poslušnika, koji se predstavlja kao direktor tzv. NVO, osnovane pod okriljem NOVE srpske demokratije, a pod nazivom „STOP diskriminaciji“, koji svakodnevno svojim prisustvom i ponašanjem ometa rad Srpskog nacionalnog savjeta, podnesena Krivična prijava zbog pokušaja korupcije i podmićivanja. Ne obavještavaju ni o tome da tzv. direktoru nevladine organizacije „STOP diskriminaciji“ nije smetalo da konkuriše kod Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava sa projektom i da članu Upravnog odbora nudi mito, kako bi u Komisiji uticao da projekat njegove organizacije dobije podršku i tražena sredstva, o čemu postoji dokaz u Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i Krivična prijava koja je protiv njega podnesena u junu ove godine – navodi se u saopštenju SNS-a koje potpisuje Vuksanović.

On navodi da su “laži kojima dnevne novine „Dan“ obavještavaju javnost da Srpski nacionalni savjet želi Srbe u Crnoj Gori proglasiti manjinom i da to radi uz podršku aktuelne vlasti, samo očajnički pokušaj odnarođenih i nekadašnjih Srba, da na račun opstanka srpskog naroda u Crnoj Gori zadrže svoje ničim zaslužene privilegije”.

- Srpski nacionalni savjet je veoma zadovoljan svojom pozicijom, koja pokazuje očiglednu spregu vlasti i opozicije u namjeri da eliminišu Srpski nacionalni savjet, kao jedinog preostalog svedoka njihove sramne izdaje srpskih interesa – poručio je Vuksanović.

 

prijavaok1109
Portal Analitika