Rukomet

KAMENICA: Bez kompleksa, sa čvrstom odbranom protiv Metalurga

1109rkLovcen1
R
ukometaši Lovćena će bez kompleksa ući u sjutrašnji meč i sa čvrstom, jakom odbranom pokušati da pariraju igračima Metalurga, kazao je na današnjem presu trener Lovćena Kasim Kamenica.

KAMENICA: Bez kompleksa, sa čvrstom odbranom protiv Metalurga
Portal AnalitikaIzvor

Lovćen i Metalurg odigraće sjutra od 18 sati u Podgorici, utakmicu drugog kola SEHA Gazprom Južni tok lige.

- Razlog našeg igranja u sjutrašnjem terminu je utakmica EHF kupa Makabi-Lovćen koju smo zakazali, obje u Tel Avivu 16 i 17. septembra. Veoma sam svjestan činjenice da sam kratko sa ekipom, od 5. avgusta, i da nam fali tog zajedničkog rada, obzirom da je ekipa dosta izmijenjena, posebno u bekovskoj liniji i u liniji kružnih napadača. Ekipa je u Banjaluci odreagovala, posebno u prvom poluvremenu, na zadovoljavajući način. Dolazi nam jedan puno kvalitetniji rival. Po mojim informacijama, u odnosu na Vardar dolaze u kompletnom sastavu, i to je veliki izazov za moju ekipu i mene. Volio bih da nam ne bude hendikep to što igramo u „Morači“, a ne u našoj dvorani na Cetinju. Zamolio bih ljubitelje rukometa u Podgorici, s obzirom da veoma rijetko imaju prilike da gledaju vrhunski muški rukomet, da nas podrže na našem putu - kazao je prvi strateg Lovćena i dodao:

- Ono što ja znam je, da je Lovćen imao uvijek srce za velike rivale, za velike utakmice. Nadam se da tu tradiciju nećemo iznevjeriti, da ćemo bez kompleksa ući u meč, da sa čvrstom, jakom odbranom pariramo igračima Metalurga. Ako to uspijemo nametnuti, sigurno da se otvaraju određene mogućnosti i u fazi kontra napada i u fazi pozicionog napada, gdje bi dobili sigurnost više za ravnopravan meč.

1109rkLovcen

Kamenica je istakao da meč protiv Metalurga Lovćenu služi da još bolje pripremi igrače za predstojeći susret sa Makabijem.

- Nama ovaj meč prije svega služi za još bolju pripremu za Tel Aviv, a sigurno je da ako nam se ukaže i minimum šansi za osvajanje bodova, da ćemo se znati postaviti na terenu i da ćemo to znati iskoristiti. Ponavljam, teško mi je prognozirati određene stvari, jer se još uvijek upoznajem sa ekipom, i sigurno je da mi fali petnaestak dana rada da podignem nivo pripremljenosti ekipe, ali mi ćemo tokom ovih utakmica dizati našu formu i naš nivo igre i potpuno sam ubijeđen da će igrači ostaviti srce na terenu, što je u ovom trenutku najvažnije - istakao je Kamenica i dodao:

- Zdravstveni bilten igrača je dosta povoljan. U posljednje vrijeme, jedino Ivan Radović nije u potpunosti trenirao sa ekipom i nije nastupio u Banjaluci, a ostali igrači su svi bili na raspolaganju, tako da je i za sjutrašnji meč, zdravstveni bilten prilično povoljan. Lasica vuče povredu zgloba i igraće samo u fazi odbrane, dok su ostali igrači potpuno spremni za meč.

Trener Metalurga Lino Červar kazao je juče da očekuje tešku utakmicu sa kvalitetnim protivnikom.

- Mi želimo da afirmišemo rukomet, da na svim utakmicama imamo TV prenos, da našim sponzorima omogućimo maksimalnu reklamu. Imam recept za igru protiv Lina, samo što mi u ovom trenutku fali petnaest dana rada sa ekipom. Što je tu je, meni je veliki motiv i izazov igrati protiv njega kao i uvijek. Važno je kako će igrači odgovoriti na terenu, a ne što mi mislimo - naveo je Kamenica i dodao:

- Što se tiče pojačanja u ekipi, mi smo sve u hodu rješavali, sama reorganizacija kluba je kasnila, kao i dolazak novog predsjednika, pa nijesmo imali mnogo izbora, čak ni u smislu odlazaka bivših igrača, jer su neki već otišli prije predsjednika. Ja sam još kasnije došao, tako da su nam izbori bili vrlo suženi...to što je u tom trenutku bilo na tržištu smo iskoristili i komletirali ekipu iz, uglavnom, domaćeg kadra i neka generalna orijentacija kluba je da u ekipi bude što više domaćih igrača, prije svega sa Cetinja, i mi smo to odradili i napravili selekciju koja ima svojih nedostataka, međutim, na nama je da upornim i kvalitetnim radom te nedostatke otklonimo.

1109rkLovcen2

Kamenica smatra da je, po igračkom kadru, Vardar ovogodišnji favorit za osvajanje SEHA lige.

- Po igračkom kadru, mislim da je Vardar ovogodišnji favorit za osvajanje SEHA lige. Mada, iz prognoza ne bih eliminisao ni Metalurg, ni Zagreb, dok će se Tatran i Meškov Brest boriti za plasman na fajnal for. Pozvao bih još jednom, u svoje i u ime svojih igrača, sve navijače, i naše iz Cetinja, i iz Podgorice, da nas podrže na sjutrašnjoj utakmici, kako bi tu psihološku barijeru igranja u „Morači“ na taj način lakše amortizovali - zaključio je Kamenica.

Predsjednik Lovćena Dragan-Cogo Ražnatović je kazao da će se nakon sjutrašnje utakmice koja će se igrati u SC „Morača“, naredna 9. novembra odigrati na Cetinju u renoviranoj dvorani.

- Sljedeću utakmicu igramo kao domaćini 9. novembra i tada će se utakmica odigrati na Cetinju. Jedino ovu utakmicu protiv Metalurga igramo u Podgorici, jer su kriterijumi veoma strogi i moramo ih se pridržavati. Radovi u dvorani na Cetinju su u toku i biće završeni za nekih petnaestak dana - kazao je Ražnatović i dodao:

- Ulaz se neće naplaćivati ni sjutra, ni na sljedećim utakmicama, zbog nekog reda, jer je mala dvorana. Moraćemo da štampamo karte koje ćemo davati sponzorima i prijateljima kluba, tako da imamo evidenciju koliko ljudi dolazi u dvoranu, zbog bezbjednosti i svega ostalog.

Desno krilo Lovćena, Mirko Radović, istakao je da je pobjeda iz prvog kola podigla samopouzdanje u ekipi, te da će se boriti da i protiv Metalurga izbore povoljan rezultat.

- Što se tiče prvog kola, ta utakmica nam je puno pomogla i podigla samopouzdanje, obzirom da smo kratko zajedno jer se promijenila bekovska postava, i treba se uigrati i mi smo dobro odreagovali na to, makar u prvom kolu. Metalurg je favorit, svakako, naše je da se borimo - kazao je Radović i dodao:

- Njihovo najjače oružje je odbrana i brza krila, naše je da se vraćamo ako pogriješimo i da ih stižemo što je brže moguće...Mislim, da ako se budemo borili i ponovimo taj pristup iz Banjaluke, možemo izboriti povoljan rezultat. Ne zaboravimo, Metalurg je ekipa koja igra par godina zaredom u Ligi šampiona i čak su prolazili grupnu fazu prošle godine - zaključio je Radović.

A.P.

Portal Analitika