Region

Vuk Jeremić osniva institut za međunarodne odnose

jeremic
V
uk Jeremić,
predsjednik Generalne skupštine UN, nakon okončanja jednogodišnjeg mandata na čelu svjetske organizacije, vraća se u Beograd gdje će osnovati institut za međunarodne odnose i održivi razvoj, saznaje “Blic”.

Vuk Jeremić osniva institut za međunarodne odnose
Portal AnalitikaIzvor

U radu instituta Jeremić planira da se osloni na pomoć Džefrija Saksa, Migela Anhela Moratinosa i drugih istaknutih imena međunarodne politike koji su u prethodnih godinu dana bili članova Visokog savjeta predsjednika GS UN.

Jeremić se definitivno vraća u Srbiju u prvoj nedjelji oktobra, a malo poslije toga, već sredinom sledećeg mjeseca, osnovaće institut za međunarodne odnose i održivi razvoj. Kako saznajemo, novoosnovano tijelo bi trebalo da se prvenstveno bavi projektima i politikom održivog razvoja za 21. vijek, čemu je Jeremić najviše bio posvećen tokom svog mandata u UN. Nekadašnji šef srpske diplomatije u radu će se oslanjati na iskustvo i kontakte sa uticajnim ljudima sa kojima je sarađivao u prethodnom periodu.

- Tokom proteklog vikenda u Njujorku su se okupili svi članovi Visokog savjeta predsjednika GS UN i prihvatili ponudu Vuka Jeremića da uđu u savet beogradskog instituta za međunarodne odnose i održivi razvoj - otkriva izvor “Blica”.

Portal Analitika