Fudbal

EP kvalifikacije: Mladi fudbaleri bolji od Rumunije

mLADIcGrUMUNIJA
M
lada reprezentacije Crne Gore upisala je i drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - nakon Farskih Ostrva u Podgorici je pala i Rumunija koja je poražena sa 3:2.

EP kvalifikacije: Mladi fudbaleri bolji od Rumunije
Portal AnalitikaIzvor

Naša selekcija je rano došla do prednosti, već u 11. minutu, kada je Marko Vukčević presjekao nes(p)retan povratni pas Popeskua i oštrim udarcem po zemlji pogodio desni ugao Buzbučijevog gola. Vođstvo je dalo krila našoj selekciji koja je u minutima koji su uslijedili imala još nekoliko odličnih pokušaja, a dominacija Crnogoraca krunisana je u 25. minutu kada je Mugoša majstorski prevario Pucanua i prekrasnim lobom matirao zatečenog golmana Rumunije.

Gosti su pokušavali da uzvrate uglavnom pokušajima iz daljine, ali je naš golman Petković bio na visini zadatka sve do 59. minuta kada je Roman izvanredno pogodio iz slobodnog udarca sa više od 20 metara. Rumuni su dali sve karte na ofanzivu, što je ostavilo dovoljno prostora našim igračima da iz kontre riješe pitanje pobjednika. To se i dogodilo u 83. minutu kada je Vukčević probio po desnom boku i centrirao, a Zorić bio brži od čuvara i riješio pitanje pobjednika.

Gosti su, doduše, uspjeli da posignu još jedan gol preko Romana i to u posljednjem minutu utakmice iz neopravdano dosuđenog jedanaesterca, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Izabranici Dušana Vlaisavljevića se nalaze na diobi prvog mjesta sa prvim favoritom grupe Njemačkom, sa po dvije pobjede iz istog broja utakmica. Upravo će "panceri" biti naredni protivnik "hrabrih sokola" u oktobarskom terminu kvalifikacija.

Crna Gora - Rumunija 3:2 (2:0)

Gradski stadion, Podgorica

Gledalaca: 4.000

Sudija: Aleksandr Buko (Belgija)

Strijelci

1:0 - Vukčević 11'

2:0 - Mugoša 25'

2:1 - Roman 59'

3:1 - Zorić 83'

3:2 - Roman 90' (p)

Žuti kartoni

Alić, Bakić - Crna Gora

Pucanu - Rumunija

Crna Gora: Danijel Petković, Nemanja Gojačanin, Ilija Bogdanović, Miloš Bakrač, Ermin Alić, Marko Vukčević, Marko Bakić (od 62. Nebojša Kosović), Branislav Janković, Darko Zorić (od 90+2' Miloš Pavićević), Stefan Mugoša, Luka Đorđević (od 69' Veljko Batrović). Selektor: Dušan Vlaisavljević.

Rumunija: Aleksandru Buzbuči, Konstantin Nika, Stefan Popesku, Adrian Pucanu, Mihai Leka, Ovidiu Mark (od 55. Jonuc Peteleu), Alin Karstočea, Nikolae Stančiu (od 46. Katalin Cira), Mihail Baluta, Mihai Roman, Jonuc Nastasie (od 78' Kristijan Gavra). Selektor: Emil Sandoj.

FSCG.CO.ME

Portal Analitika