Ostalo

Racković se nada plasmanu u treći krug

OSCGlogo
Ž
enska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pokušaće na turniru u Izraelu da osvoji jedno od prva tri mjesta u grupi i plasira se u treći krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kazao je selektor Vladimir Racković.

Racković se nada plasmanu u treći krug
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorske odbojkašice od danas treniraće u Herceg Novom do 1. oktobra, kada je planiran put za Izrael. Na turniru u izraelskom gradu Ranana, koji je na programu od 2. do 7. oktobra, osim Crne Gore i domaćina, igraće i Grčka, Mađarska, Letonija i Švajcarska.

Racković je kazao da će biti teško izboriti nastavak kvalifikacija, podsjećajući da je i plasman u drugi krug veliki uspjeh.

"Biće šest jakih ekipa, mnogo jačih nego na prvom turniru u Herceg Novom. I mi ćemo biti jači za nekoliko igračica, koje nijesu ranije mogle da se odazovu. Tu mislim na Tanju Bokan, Evgeniju Milivojević, tehničara Maju Potparu, koja je prvi put sa nama. Imamo sada veći izbor igračica", rekao je Racković na konferenciji za novinare.

On je kazao da neće moći da računa na Andreu Laković i Mariju Sandić, kao i da će nekoliko odbojkašica kasniti zbog obaveza u klubovima.

"Dragan Peruničić će zbog obaveza na fakultetu kasniti nekoliko dana, kao i Jelena Cvijović koja potpisuje ugovor sa Dinamom iz Pančeva. Sve one će se priključiti do 19. septembra, kada bi trebali da budemo kompletni", rekao je Racković.

On smatra da crnogorska reprezentacija ima kvalitet da odigra bolje nego u prvom krugu.

"Generalno 20 dana nije period gdje bi mogli da se adekvatno spremimo, imajući u vidu ljetnju pauzu. Potrudićemo se da napravimo još jedno iznenađenje i prođemo u završni krug kvalifikacija. Na nama je da se spremimo da damo sve od sebe i izgledamo na terenu kao u Herceg Novom", rekao je Racković.

On vjeruje da će Crna Gora na turniru svoju šansu tražiti protiv Mađarske, Letonije, Grčke i Švajcarske.

"Realno najveće izglede imamo protiv Mađarske i Letonije, sa Grčkom ćemo se boriti, dok ćemo Izrael i Švajcarsku pokušati da iznenadimo.

Gledaćemo da se i taktički pripremimo za turnir, što nijesmo radili do sada", rekao je Racković. Korektor Nikoleta Perović očekuje težak posao, ali vjeruje da se može do jednog od prva tri mjesta u grupi i plasmana u završni, treći krug kvalifikacija.

"Imamo dovoljno da se pripreme. Djevojke nijesu sve tu. Biće teško, ali uz volju, želju i trud vjerujem da ćemo uspjeti da se kvalifikujemo", kazala je Perović.

Racković je za pripreme pozvao sljedeće igračice:

Tehničari: Evgenija Milivojević, Marija Đonović i Maja Potpara

Primači: Dragana Peruničić, Jelena Cvijović, Milana Rovčanin i Iva Vujošević

Srednji blokeri: Ana Otašević, Tijana Jakić, i Jelena Rosić

Korektori: Neda Vujadinović i Nikoleta Perović

Libera: Ana Raičević i Danijela Đukić

Najavljeno je da će se Bokan zbog obaveza u klubu priključiti reprezentaciji u Izraelu. (Mina)

Portal Analitika