Društvo

Uprava policije Bar provjerava rad Komunalne policije

zeljkook
A
kcija u okviru operacije “Lov”, krajem avgusta, kada su službenici Uprave policije uhapsili službenika Komunalne policije Bar Omera Šabazovića, koji se sumnjičio za primanje mita, iznova je pokrenuo priču o ovoj službi u gradu pod Rumijom, problemima s kojima se ona susreće, i nerijetkim zamjerkama koje su građani Bara imali na njene službenike.

Uprava policije Bar provjerava rad Komunalne policije
Portal AnalitikaIzvor

Zoran Pajović, načelnik Komunalne policije Bar, kaže da je Šabazović četvrti procesuiran u ovoj službi, otkako je on na njenom čelu.

“U potpunosti podržavam namjeru resornih organa Crne Gore da privedu pravdi sve za koje misle da su počinili djelo koje može ukaljati našu službu. U Komunalnoj policiji radi ogromna većina poštenih i čestitih radnika, i ljudi koje se bave nedozvoljenim poslovima ne smiju da budu dio naše službe. Samo tako možemo sačuvati povjerenje građana”, rekao je Pajović.

On ističe da u službu Komunalne policije često dolaze građani, ali i turisti, i otvoreno prijavljuju nepravilnosti u radu pojedinih službenika Komunalne policije, te je tako bilo i ovoga ljeta, kada su “usmeno saopštili načelniku Komunalne policije zamjerke u pogledu zakonitosti rada komunalnih policajaca”.

“Na osnovu člana 9. Zakona o inspekcijskog nadzora, komunalni policajac je samostalan u radu i vođenju upravnog postupka, međutim to ga ne oslobađa odgovornosti za nepravilno ili pogrešno vođenje postupka. Rad komunalnog policajca je transparentan, iz čega proizilazi da svaki odgovara, ne samo Službi komunane policije, odnosno načelniku Službe, već njegov rad zakonski prate i drugi državni organi”, rekao je Pajović.

Po njegovim riječima, rad svih službenika, “uključujući i načelnika”, u posljednjih mjesec dana provjeravaju (“i to svaki predmet”) službenici Područne jedinice Uprave policije u Baru, kako bi se ustanovile eventualne nepravilnosti u pogledu nesavjesnog rada u Službi, prekoračenja službenih ovlašćenja, zloupotrebe službenog položaja i slično. “Ta aktivnost, kako smo upoznati iz medija, ima i službeni naziv – ‘lov’”, navodi Zoran Pajović.

Ž.Milović

 

 

Portal Analitika