Društvo

Objavljen javni poziv poslodavcima za Program stručnog osposobljavanja

0609zavod
J
avni poziv za poslodavce zainteresovane za učešće u Programu stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem objavljen je danas, čime je započela realizacija Programa za drugu generaciju polaznika, koji će stručno osposobljavanje obavljati od 15. januara 2014. godine, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

Objavljen javni poziv poslodavcima za Program stručnog osposobljavanja
Portal AnalitikaIzvor

Prijave poslodavaca za učešće u Programu stručnog osposobljavanja, kako navode iz Vlade, mogu se podnositi od 15. septembra do 15. oktobra 2013. godine.

- Poziv za prijave polaznika druge generacije Programa biće raspisan 15. oktobra. Polaznici druge generacije Programa, koji će takođe trajati devet mjeseci, imaće pravo na plaćeno zdravstveno osiguranje i mjesečnu naknadu u iznosu od 50 odsto prosječne neto zarade u Crnoj Gori. Modifikovanim modelom Programa akcenat je stavljen na poslodavce iz privatnog sektora. Državni organi i organi državne uprave biće isključeni iz Programa, osim ustanova prosvjete, kulture, zdravstva, policije, vojske i privrednih društava u državnom vlasništvu. Organi lokalne samouprave takođe neće bili uključeni u Program – saopšteno je iz Vlade.

Polaznici prve generacije Programa, kakopodsjećaju iz Vlade, zavšiće Program stručnog osposobljavanja nakon isteka devet mjeseci od upućivanja kod izabranog poslodavca, čime će steći pravo na polaganje stručnog ispita, budući da će im se devet mjeseci provedenih na stručnom osposobljavanju računati kao 12 mjeseci radnog iskustva.

 

Portal Analitika