Košarka

VUČEVIĆ: Ne znam zašto nijesam imao veću minutažu, možda se mogao čekati Peković

vucevic-pr
C
entar crnogorske košarkaške reprezentacije Nikola Vučević kazao je za beogradski portal mondo.rs da ne zna razlog zbog čega nije imao veću minutažu na Evropskom prvenstvu u košarci. Vučević je i kazao da je možda trebalo čekati centra Nikolu Pekovića koji je zbog potpisivanja petogodišnjeg ugovora sa Minesotom propustio prvenstvo.

VUČEVIĆ: Ne znam zašto nijesam imao veću minutažu, možda se mogao čekati Peković
Portal AnalitikaIzvor

- Moja forma je normalna, samo ne znam iz kog razloga nisam dobijao minutažu. Koliko sam igrao, mislim da i nijesam mogao da više pokažem, rekao je Vučević.

Iako je u pojedinim utakmicama postizao značajne poene, selektor Luka Pavićević nije mu pružao priliku da igra u najvažnijim momentima. Primjera radi, protiv BiH je devet minuta pre kraja pogodio za 61:59, pa ubrzo napustio igru i više se nije vraćao na parket, piše mondo.rs.

- To su trenerove odluke i ne bih da se miješam. Što se tiče mene, ja sam spreman, zdrav, sve je super... To sam pokazao i protiv Litvanije. Mislim da sam odigrao dosta solidno, ali to je trenerova odluka i ne bih da se miješam, rekao je Vučević u intervju za portal mondo.rs koji je objavljen prije utakmice Crna Gora - Srbija koju je naša reprezentacija dobila sa 83 :76. Vučević je na toj utakmici igrao 20 minuta, uz učinak od 8 poena i 6 skokova.

U trenutku eliminacije Crne Gore, neizbježno je pretpostaviti da bi sve izgledalo drugačije da je Nikola Peković član tima.

"Bilo bi drugačije, sigurno. Svi znamo kakav je on igrač. Nažalost, nisu htjeli da ga čekaju toliko, a možda su i mogli, jer je, ipak, on veoma bitan igrač za našu ekipu, ne samo na terenu, već i psihički. Ipak je on jedan od boljih centara na svijetu. Ali, šta da se radi..."

Vučević je kazao da odstranjivanje Vladimira Dašića zbog nediscipline nije uzdrmalo tim.

- Nije. Žao mi je što je to tako ispalo. On je dobar momak, došlo je do malog neslaganja i šta da se radi. Ne mislim da je to uticalo na nas. Skupili smo se nakon toga, ali žao mi je što Daške nije sa nama, ipak je on tu svake godine sa reprezentacijom i svi smo dobri sa njim, rekao je Vučević.

 

 

Portal Analitika