Fudbal

Blater: Katar je možda bio greška

Blatterr
P
rvi čovjek FIFA Sep Blater priznao je da je ta organizacija možda napravila grešku time što je organizaciju Svjetskog prvenstva 2022. dodijelila Kataru.

Blater: Katar je možda bio greška
Portal AnalitikaIzvor

“Moguće je da smo u to vrijeme, kada smo donijeli odluku, napravili grešku”, rekao je Blater, koji je u maju rekao da nije racionalno igrati u Kataru u junu ili julu, “S druge strane, moramo da razmotrimo političku i geopolitičku situaciju. Svjetsko prvenstvo je najveće takmičenje pod okriljem FIFA, možda čak i najveće ma svijetu. Zašto mi, Evropljani, mislimo da imamo pravo da tražimo da se naše potrebe stave na prvo mjesto. Mislim da je pravo vrijeme da Evropa shvati da više ne vladamo svijetom i da ranije evropske imperije više nemaju moć da nameću svoje želje drugima. Moramo da prihvatimo da fudbal nije više samo evropski i južnoamerički sport, već da ga prate milijarde ljudi svuda u svijetu svake neđelje”.

Blater je, takođe, istakao da će Izvršni odbor FIFA podržati njegov pregled da šampionat bude održan tokom zime.

“Sljedeći korak je da vidimo kako izgleda međunarodni kalendar utakmica i vidimo kakve promjene bi trebalo napraviti. Moraćemo da razgovaramo sa svim uključenim stranama, naravno”, istakao je Blater.

Portal Analitika