Politika

Vujanović pohvalio saradnju sa Kubom i Britanijom

99okvujanovic
P
redsjednik Filip Vujanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadore Kube i Velike Britanije, sa kojima Crna Gora, kako je ocijenjeno ima dobre odnose, koje može unaprijediti u oblasti ekonomije.

Vujanović pohvalio saradnju sa Kubom i Britanijom
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je, tokom sastanka sa britanskim ambasadorom Ketrin Najt-Sends, zahvalio Velikoj Britaniji za kontinuiranu i snažnu podršku Crnoj Gori u evropskim i evroatlantskim integracijama, uz zadovoljstvo bilateralnim odnosima.

“Ocijenio je da su odnosi dvije države u političkoj ravni na visokom nivou i da postoji prostor za proširenje ekonomske saradnje. Crna Gora ima snažan interes da britanske kompanije investiraju kod nas uz ostvareje partnerskih odnosa i da što više britanskih turista posjeti Crnu Goru”, kaže se u saopštenju.

Vujanović je Najt-Sends uručio Orden Crnogorske zastave II stepena.

“Najt-Sends je visoko ocijenila uspjehe Crne Gore u njenom gotovo četvorogodišnjem ambasadorskom mandatu, ističući kontinuitet integracionog napretka i odgovornog odnosa Crne Gore u ostvarenju tih ciljeva”, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Vujanović se zahvalio ambasadoru Kube Mercedes Martinez Valdes na doprinosu dobrih državnih odnosa.

“Konstatovao je da Crna Gora sa Kubom može da uspostavi čvršće ekonomske odnose i da proširi saradnju posebno u oblasti pomorskog saobraćaja i trgovine. Iako geografski udaljene Crna Gora i Kuba treba da afirmišu unapređenje saradnje u oblasti turizma”, kaže se u saopštenju.

Valdes je konstatovala napredak Crne Gore i se saglasila da postoje dobri državni odnosi i da treba postaći ekonomsku saradnju.

(MINA)

Portal Analitika