Abiznis

Stana Mugoša v.d. izvršnog direktora MA

99montenegrocarteruok
Z
a vršioca dužnosti izvršnog direktora Montenegro Airlinesa izabrana je Stana Mugoša dosadašnji finansijski direktor te kompanije, odlučeno je na današnjoj sjednici Odbora direktora Montenegro Airlinesa. Gospođa Mugoša će na toj poziciji ostati do izbora novog izvršnog direktora, zaključeno je na sjednici.

Stana Mugoša v.d. izvršnog direktora MA
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici Odbora razmatran je i izvještaj o poslovanju za period januar- jul 2013. godine.  Za period januar-jul ostvaren je bolji rezultat poslovanja kompanije za 27 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Takođe, na osnovu obrađenih podataka za avgusta ove godine povećan je prihod za 4 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Odbor je, na osnovu tih rezultata, konstatovao da je kompanija na pravom putu da do kraja godine  ostvari zacrtani plan, koji podrazumijeva još veće smanjenje troškova i dalje povećanje prihoda.

Takođe, usvojen je i pravilnik o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti zaposlenih, kao i izvještaj o radu predstavništava aviokompanije u zemlji i inostranstvu.

Odbor je još jednom apostrofirao važnost maksimalnog smanjenja troškova po svim osnovama, posebno po osnovu sponzorstava i donacija, usljed potrebe dalje racionalizacije u svim segmentima poslovanja kompanije.

 

Portal Analitika