Vaterpolo

EP: Nova pobjeda juniorske vaterpolo reprezentacije

JunioriCgvaterpolo
N
ova ubjedljiva pobjeda juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore – Juniori su u drugom kolu grupe C, Evropskog prvenstva na Malti savladali selekciju Rumunije 15:10 (5:2, 3:3, 3:3, 4:2).

EP: Nova pobjeda juniorske vaterpolo reprezentacije
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, izabranici Mirka Vičevića slavili su u prvom kolu ubjedljivo protiv krajine 17:3, dok je Rumunija poražena od Grčke 6:5. U drugom duelu dana, Grčka je bila bolja od Ukrajine 17:11.

’’Odigrali smo dosta dobro protiv Rumunije, čvrsto, vodili smo cijelo vrijeme. Pobjeda nije dolazila u obzir, mada smo primili koji gol više. Rumuni su nas iznenadili neočekivano brzom i agresivnom realizacijom. Ali, najvažnije je da su bodovi tu, pet golova razlike je velika pobjeda’’, kazao je selektor Mirko Vičević, a o narednom protivniku, selekciji Grčke je kazao.

’’Mnogo važan meč za nas. Grci su mnogo kvalitetnija reprezentacija od Rumunije, što su i pokazali u duelu sa njima. Ipak, mislim da smo kvalitetniji, i da smo bliži pobjedi. Ekipa podiže formu, i siguran sam da ćemo dati sve od sebe kako bi sjutra slavili, obezbijedili prvu poziciju, ali i dan odmora koji bi nam mnogo značio. Danas smo igrali na 40 stepeni, i to je jako teško.’’

Sjutra su a programu posljednji mečevi u grupi, a sastaće se: 10:15h Ukrajina – Rumunija, 16:15h Crna Gora – Grčka.

Strijelci:

CRNA GORA: Miloš Konatar golman, Marko Konatar 2, Bogdan Đurđić 3, Petar Ćetković 2, Vlado Popadić 0, Stefan Pješivac 1, Dimitroje Kriještorac 2, Blažo Mitrović 2, Ukropina Aleksa 2, Krivokapić Janko 0, Adžić Danilo 0, Mačić Petar 1, Koleško Dragan 0.

Rumunija: Novak 1, Fulea 2, Prioteasa 1, Mirčea 2, Paleaku 3, Marijan 1.

Tabela grupa C:

1. Crna Gora 6

2. Grčka 6

3. Rumunija 0

4. Ukrajina 0

Portal Analitika