Društvo

Voda na kupalištima u Ulcinju i Herceg Novom kvalitetna za kupanje

99velika-plaza
R
ezultati ponovnih analiza kvaliteta morske vode sa kupališta u Ulcinju i Herceg Novom, na kojima je tokom VII redovne analize kvalitet morske vode bio izvan dozvoljenih granica,  pokazuju da je kvalitet morske vode na Maloj plaži u Ulcinju, kao i na dijelu Velike plaže (kod bivšeg hotela Lido”) K1 klase,

Voda na kupalištima u Ulcinju i Herceg Novom kvalitetna za kupanje
Portal AnalitikaIzvor

što znači da je na ovim kupalištima morska voda kvalitetna za kupanje i rekreaciju. Rezultat ponovne analize uzorka morske vode sa kupališta u Igalu (Institut RVI) ukazuje na bakteriološku neispravnost zbog čega su upućene urgencije Komunalnoj inspekciji opštine Herceg Novi i Upravi za inspekcijske poslove sa zahtjevom za hitno pronalaženje izvora zagađenja mora na ovoj lokaciji.

Korisnik  ovog kupališta je već ranije obaviješten da na kupalištu istakne crvenu zastavicu do dobijanja rezultata koji su u dozvoljenim granicama shodno Uredbi o klasifikaciji i kategorizaciji površinskih i podzemnih voda. Takođe, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je izdalo nalog  Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju da izvrši ponovno uzorkovanja i analizu kvaliteta morske vode sa ove lokacije.

 

Portal Analitika