Društvo

VIDEO DOKAZ: Snimak zbog kojeg je tužilaštvo odbacilo prijavu „Vijesti“ protiv Popovića

0909bebapocetnaNa You tube se pojavio snimak susreta Vladimira Popovića Bebe i novinara i fotoreportera „Vijesti“ 3. septembra ispred zgrade Euro Point u Podgorici. Na snimku se vidi da nije bilo niti fizičkog napada Popovića na ekupu „Vijesti“, niti nasilnog oduzimanja fotografskog aparata, kao što su kasnije navele Vijesti. Upravo je snimak bio krunski razlog da državno tužilaštvo u petak 6. septembra odbaci kao neutemeljenu krivičnu prijavu N.D. „Vijesti“ protiv Popovića.

VIDEO DOKAZ: Snimak zbog kojeg je tužilaštvo odbacilo prijavu „Vijesti“ protiv Popovića
Portal AnalitikaIzvor

Na snimku sa nadzorne kamere koja automatski reaguje i snima sve pokrete u blizini zgrade, vidi se da Popović sam izlazi iz zgrade, da ga fotografišu ljudi iz „Vijesti“ i da se Popović zadržava u dužem razgovoru sa novinarem i fotoreporterom. Zoran Jovanović, kojeg su iz „Vijesti“ optužili da je bio uključen u napad, pojavljuje se nekih desetak metara iz Poovića i kasnije prati tok razgovora, nakon čega se udaljuje dok Popović nastavlja razgovor sa novinarom Babovićem i fotoreporterom Zekovićem koji direktno pred Popovićem briše snimljene fotografije.

0909beba1

-Snimak potvrđuje sve činjenične tvrdnje Vladimira Popovića, direktora Instituta za javnu politiku, predsjednika Upravnog odbora Instituta prof.dr Stevana Lilića i odgovor Justicije od 5.9.2013. Time će i najpomniji gledalac biti u prilici da sam vidi da nikakvog napada nije bilo, da nisu preduzimanje radnje nikakvog otimanja, nikakvog nasilništva (povlačenja, guranja i tome slično) i ničega od onog što su ND Vijesti i tobožnji prometeji zaštite ljudskih prava svjesno podmetnuli javnosti za istinu, ističe se u dopisu medijima advokata Vladana S. Bojića, izvršnog direktora advokatsko-ortačkog društva Iustitia, pravnog zastupnika Vladimira Popovića.

-Snimkom dešavanja ispred zgrade pokazuje se da je pismo direktora i glavnog i odgovornog urednika ND Vijesti od 5.9.2013. međunarodnim činiocima i ambasadama projektovano isključivo u cilju postizanja i zadržavanja monopola nad istinom, monopola nad medijskoj sceni, monopola nad nevladinim organizacijama i monopola nad državom – sve zarad ubiranja, grantova, profita, kompletnog kreiranja i privatizovanja političke scene u Crnoj Gori, zaključuje Bojić.

 

 

 

Portal Analitika