Fudbal

Belami: Čini mi se da ću u penziju

0909belami
F
udbaler Kardifa i velški reprezentativac Kreg Belami ozbiljno razmatra da okonča profesionalnu karijeru na kraju sezone, prenose sportski portali.

Belami: Čini mi se da ću u penziju
Portal AnalitikaIzvor

Belami ima 34 godine, a profesionalnu karijeru počeo je 1996. u Noriču.

Uprkos ponudama premijerligaških klubova on je riješio da se vrati u Kardif Siti, klub iz rodnog grada, i pomogao mu je da se poslije pola vijeka vrati u najviši rang.

"Moje raspoloženje se mijenja... Znam da mogu da promijenim način razmišljanja, ali kako se sada osjećam, ovo bi mogla da bude moja posljednja sezona u fudbalu. Imam toliko toga ispred sebe kada završim sa fudbalom", rekao je Belami britanskim medijima.

"Igram na profesionalnom nivou već 17 godina. Volim ovaj sport, da me ne shvatite pogrešno, radovao sam se svakom trenutku karijere", izjavio je nekadašnji fudbaler Liverpula, Seltika, Njukasla, Mančester sitija i drugih.

Belami je otkrio i čime bi se bavio ako donese odluku da napusti fudbal.

"Putovaću svijetom, Španija, Argentina... Život nije samo fudbal, avantura počinje kada završiš karijeru i ja se radujem tome", naveo je on, dajući dobar primjer mnogim kolegama, kojima penzinisanje predstavlja uvod u hroničnu depresiju.

Belami je u dosadašnjoj klupskoj karijeri odigrao 525 zvaničnih utakmica, od čega 271 u Premijer ligi Engleske.

On je za selekciju Velsa nastupio 75 puta i postigao 19 golova. Nastupao je i za Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine, gdje je bio kapiten.

 

Portal Analitika