Politika

Najt Sends: Izuzetan napredak Crne Gore

milo
C
rna Gora je postigla izuzetan napredak u oblasti integracionih procesa, ali i u pogledu sveukupnih reformi, kazala je, na kraju svog diplomatskog mandata u našoj zemlji, ambasadorka Velike Britanije Kejt Najt Sends. Sa njom je danas razgovarao premijer Milo Đukanović.

Najt Sends: Izuzetan napredak Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Diplomatska pohvala na oproštaju Diplomatska pohvala na oproštaju

-Čestitam Vam na izuzetnom progresu i ohrabrujem da nastavite putem integracija u EU i NATO”, kazala je Najt-Sends i pohvalila otvorenost i zalaganje Vlade za kontinuirani napredak u jačanju demokratskih kapaciteta.

Đukanović i Najt Sends su se saglasili da će i predstojeće otvaranje poglavlja 23 i 24, kao i ukupna dinamika pregovaračkog procesa dodatno podstaći i britanske investitore za ulaganja u Crnu Goru, što će doprinijeti daljem ekonomskom razvoju države i boljem kvalitetu života građana.

Predsjednik Vlade zahvalio je ambasadorki Najt-Sends na doprinosu unaprjeđenju saradnje dvije države, iskazujući zadovoljstvo visokim kvalitetom odnosa Crne Gore i Velike Britanije, kao i podrškom koju ta država u kontinuitetu pruža Crnoj Gori.

-Zahvaljujući toj podršci u nizu oblasti, napravili smo značajan napredak ka ostvarivanju strateških ciljeva ka EU i NATO i ukupnom demokratskom i ekonomskom razvoju”, kazao je Đukanović. (Portal RTCG)

 

Portal Analitika