TV / Film

Kako su nastali zmajevi iz "Igre prijestola"

0909majka
U
kultnoj seriji u produkciji HBO-a , zasnovanoj na romanima Džordža R. R. Martina, "Igra prijestola", Deneris Targarjen je majka zmajeva i njihov odnos je za mnoge centralni dio ovog fantastičnog epa.

Kako su nastali zmajevi iz "Igre prijestola"
Portal AnalitikaIzvor

Sada, zahvaljujući Pixomondu, animatorskoj grupi koja je stvorila CGI verzije Drogona, Vizeriona i Regala u trećoj sezoni "Igre prijestola", imamo priliku da vidimo šta je sve omogućilo da ovo roditeljstvo i odnos sa zmajevima bude tako uvjerljiv. Kao inspiracija animatorima je poslužio "pravi" zmaj – Komodski (ili varan sa Komoda/komodski varan), ali i ptice i sliijepi miševi.

"Posmatrali smo velike guske kako se kreću dok su na zemlji, kako se igraju svojim krilima i kako se ponašaju na zemlji. Proučavalo smo veliki broj snimaka slijepih miševa kako lete vrlo blizu površine i tako smo mogli da proučimo kako se ponašaju njihova krila," rekao je za WIRED supervizor specijalnih efekata Sven Martin.

Tokom snimanja, Emilija Klark, koja tumači ulogu Deneris, koristila je makete lutaka koje su zvali “stuffies” i čak i teniske loptice na štapovima da bi se stvorila iluzija interakcije. Martin je rekao da je namjera bila da se odnos između Deneris i Drogona definiše kao odnos majke i djeteta: “Kada ga mazi, željeli smo da to izgleda kao da mazi mačku."

I pored svih nježnosti, Drogon je bio u stanju se vrlo brzo transformiše u monstruma, i to na način koji je Martina podsjetio na "maticu iz Aliena" (Tuđin, Osmi putnik).

izvor: b92.net

Portal Analitika