TV / Film

"Riddick" pomeo američki boks ofis u prvom vikendu prikazivanja

0909vin
A
ntiherojski spektakl "Riddick" našao se na prvom mjestu američkog box office-a, skinuvši "Lee Daniels' The Butler", koji je tu poziciju držao čitave tri sedmice.

"Riddick" pomeo američki boks ofis u prvom vikendu prikazivanja
Portal AnalitikaIzvor

"Riddick" je posljednji nastavak SF franšize sa Vinom Dizelom u glavnoj ulozi, a tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio je 18,7 miliona dolara. "Lee Daniels' The Butler" je u svojoj četvrtoj sedmici zaradio 8,9 miliona dolara, odnosno 92 miliona dolara od svoje premijere.

Na trećoj poziciji našla se dramska komedija "Instructions Not Included" Eugenia Derbeza o meksičkom plejboju. Film je zaradio 8,1 milion dolara.

Četvrto mjesto je zauzela komedija "We're the Millers" sa 7,9 miliona, a peto Diznijev animirani film "Planes", spin-off Piksarovog hita "Cars", sa 4,3 miliona dolara.

U prvih 10 našli su se i "One Direction: This is Us", "Elysium", "Blue Jasmine", "Percy Jackson: Sea of Monsters" i "The World's End".

Podsjetimo, u treće nastavku SF franšize Vin Dizel reprizira svoju ulogu odbjeglog osuđenika Ridika, za kojim tragaju lovci na glave.

Portal Analitika