Društvo

MMP: I ove godine studenti iz Crne Gore će moći da studiraju u Albaniji

0909-albanija
M
inistarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom za nauku i obrazovanje Republike Albanije je objezbijedilo kvote za kandidate i kandidatkinje koji su izrazili želju da studiraju  na jednom od univerziteta u Albaniji, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

MMP: I ove godine studenti iz Crne Gore će moći da studiraju u Albaniji
Portal AnalitikaIzvor

Sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Mersudin Gredić na sastanku sa direktorom upoznao direktora za visoko obrazovanje gospodinom Albanom Zapa predstavio je listu od 78 kandidata i kandidatkinja iz Crne Gore koju su konkurisali za upis na univerzitetima Albanije.

- Delegaciju Ministarstva primio je i pomoćnik ministra obrazovanja i nauke Ardian Tana. Gospodin Tana je iskazao uverenje da je obrazovanje temelj lijepe budućnosti i prosperiteta. Odlična saradnja dvaju Ministarstva otvara mogućnost buduće uspješne saradnje u mnogim sferama obrazovanja. Pomoćnik Tana je kazao da će i ove godine biti ispunjeni svi zahtjevi za upis na prvu godinu studija na albanskim univerzitetima. Istakao je da saradnja može da se proširi i na oblast osnovnog obrazovanja i, u tom kontekstu, prenio spremnost albanske strane da pruži pomoć u obuci nastavnika iz Crne Gore za savladavanje novih bolonjskih rješenja u nastavnom procesu, stoji u saopštenju.

Mersudin Gredić je upoznao Ardiana Tanu sa zahtjevima koji su Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Crne Gore stigli od strane onih koji će ove godine postati polaznici i polaznice na više albanskih univerziteta.

Portal Analitika