Društvo

DZ Berane: U posljednjih 24 sata 15 pacijenata sa stomačnim tegobama

0909dzberane
I
zabranim doktorima Doma zdravlja Berane i doktorima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore - Jedinice Berane, danas do 7,00 sati, javilo se ukupno 1.482 pacijenata sa stomačnim tegobama, od čega 15 u proteklih 24 časa.
DZ Berane: U posljednjih 24 sata 15 pacijenata sa stomačnim tegobama
Portal AnalitikaIzvor


Na Dječjem odjeljenju Opšte bolnice Berane, hospitalizovano je petnaestoro djece, od čega jedno u posljednja 24 časa. Na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice radi hospitalnog liječenja zadržana su dva pacijenta sa stomačnim tegobama.



Klinička slika oboljelih je blaga, uglavnom kraćeg trajanja, praćena mučninom, povraćanjem i grčevima u stomaku. Jedan broj oboljelih imao je tečne stolice i povišenu tjelesnu temperaturu.  



Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Berane u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore i danas je nastavila sprovođenje epidemiološkog anketiranja građana sa stomačnim tegobama, kao i uzimanje uzoraka od pacijenata za mikrobiološku dijagnostiku.



Građanima Berana preporučujemo da za piće koriste flaširanu vodu uz pojačane higijenske mjere, saopštio je Dom zdravlja u ovom gradu.

Portal Analitika