Fudbal

Crna Gora, Engleska ili Ukrajina?

UkrajinaEngleska
S
jutrašnji derbi u Kijevu, između Ukrajine i Engleske, jedan je od najinteresantnijih mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u terminu u kojem odmara naša reprezentacija. Neriješen ishod meča grupe H, itekako bi odgovarao izabranicima Branka Brnovića.

Crna Gora, Engleska ili Ukrajina?
Portal AnalitikaIzvor

Kijev je na nogama, "albion" na Olimpijski stadion stiže sa 15 bodova, koliko ima i Crna Gora (ali i meč više), dok je Ukrajina iz sedam utakmica sakupila 14 bodova.

Podsjećamo, u septembru prošle godine, Engleska je na "Vembliju" jedva izvukla bod protiv današnjeg rivala golom Frenka Lamparda u 87. minutu iz penala (1:1), koji će u Kijevu proslaviti jubilej i 100. put u karijeri sa kapitenskom trakom predvoditi nacionalni tim. Selektor Roj Hodžson ima problem u napadu, jer zbog povreda ne može da računa na Vejna Runija i Danijela Staridža, dok je Dani Velbek suspendovan.

Meč u prijestonici Ukrajine je i uvod u pakleni oktobarski finiš kvalifikacione trke - Engelska sljedećeg mjeseca (11. i 15. oktobar) dočekuje Crnu Goru i Poljsku. Trijumf bi i Ukrajince doveo na korak do SP, jer u preostala dva meča igraju kod kuće sa Poljskom i gostuju San Marinu, dok mi pored duela u Londonu dočekujemo još Moldaviju.

Ko će se radovati nakon derbija u Kijevu đe selekcija Ukrajine dočekuje reprezentaciju Engleske, znaćemo u utorak oko 22 sata i 30 minuta.

Portal Analitika