Abiznis

DN: Vojin Vlahović novi izvršni direktor Montenegro Airlines-a?

0909vlahovic
O
dbor direktora Montenegro Airlines-a najvjerovatnije će danas na sjednici izabrati Vojina Vlahovića za izvršnog direktora te kompanije, saznaju Dnevne novine.

DN: Vojin Vlahović novi izvršni direktor Montenegro Airlines-a?
Portal AnalitikaIzvor

Vlahović, koji trenutno obavlja dužnost ambasadora Crne Gore u Italije, prekinuće mandat, kako bi preuzeo novu funkciju.

On će na toj funkciji zamijeniti Petra Glomazića koji je sredinom jula podnio ostavku na mjesto izvšnog direktora. Glomazić je, dodaju DN, podnio ostavku nakon što je odbio da potpiše ugovor koji je podrazumijevao umanjenje njegove zarade. Prema ugovoru na koji nije htio da stavi potpis, Glomazić bi mjesečno primao dvije prosječne zarade, odnosno nešto više od 900 eura, dok je ranije njegova zarada bila oko 3.500 eura.

Vlahović je za ambasadora Crne Gore u Rimu imenovan 2010. godine. Prije toga bio je savjetnik premijera Mila Đukanovića za ekonomske odnose sa inostranstvom i privatizaciju, kao i šef njegovog kabineta. Vlahović je takođe obavljao funkciju direktora Turističke organizacije Crne Gore, i bio na čelu Odbora direktora Montenegro bonusa.

U Odbora direktora Montenegro Airlinesa je Daliborka Pejović, koja je za predsjednika imenovana sredinom juna, dok je za potpredsjednika imenovan Tufik Bojadžić. U Bordu direktora nacionalnog avioprevoznika su još Duško Lalićević, Živko Andrijašević i Branislav Golubović.

Foto: mrt.gov.me

Portal Analitika