Društvo

Bombom oštećen službeni automobil načelnika pljevaljske policije

0909pljevljaopstina
P
olicija traga za sada nepoznatom osobom ili više njih koja je sinoć oko 22 časa bacila eksplozivnu napravu ispod službenog vozila koje koristi načelnik policije u Pljevljima Darko Ćorac. Povrijeđenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta, pišu podgorički mediji.

Bombom oštećen službeni automobil načelnika pljevaljske policije
Portal AnalitikaIzvor

Vijesti pišu da je terenski automobil BMW koji Ćorac koristi, bio parkiran ispred zgrade nekadašnjeg Doma vojske, u kojoj Ćorac stanuje. Dan precizira da se načelnik pljevaljske policije čak nalazio u stanu u trenutku ekspolozije.

U trenutku eksplozije u vozilu nije bilo nikog, a vozilo je oštećeno u manjoj mjeri: riječ je o staklu, točkovima i rezervoaru.

- Na automobilu je pričinjena manja šteta, što naravno ne umanjuje namjeru onoga koji je bacio eksploziv - rekao je sagovornik Vijesti iz UP.

Dan precizira da je, prema preliminarnim rezultatima istrage, u napadu najvjerovatniije korišćena ručna bomba.

Nakon eksplozije, pripadnici interventnog voda pljevaljske policije blokirali su sve prilaze Domu vojske. Dan piše da policija sumnja kako su napadači odmah po detonaciji pobjegli u gradski park u blizini Doma vojske.

Motiv napada je još nepoznat, a istraga je u toku, što je Danu sa mjesta istrage izjavio i Ćorac. Isti list piše da je Ćorac postao načelnik pljevaljske policije 2009. godine, dok Vijesti podsjećaju kako je od tada više puta davao izjave o kriminalnoj grupi na čijem je čelu Darko Šarić.

Foto: pvportal.me

Portal Analitika