Kultura

Prijavite kratki film za ovogodišnji AVI Fest

0909AVIFest
F
estival kratke video forme – AVI Fest biće ove godine održan od 4. do 6. oktobra u Podgorici, a u toku su prijave za učešće u njegovom takmičarskom programu.

Prijavite kratki film za ovogodišnji AVI Fest
Portal AnalitikaIzvor

Kako ističu organizatori, NVO Omnibus, do 30. septembra je otvoren konkurs za Domaću selekciju, jednu od dvije takmičarske na festivalu.

- Crnogorski autori mogu slati svoje alternativnve video izraze u trajanju do 10 minuta i tako biti u konkurenciji za finalni program. Svi detalji, tehničke propozicije i aplikaciona forma su dostupni na zvaničnom sajtu AVI Fest-a – ističu iz Omnibusa.

Takođe podsjećaju da će biti dodijenjene dvije nagrade - publike i stručnog žirija. Kao i do sada, autorima najboljih radova biće uručena statua „Zlatni vrabac“, dok je novina da pobjednike očekuje i novčana nagrada.

Podgorički KIC „Budo Tomović“ biće domaćin AVI Fest-u 4, 5. i 6. oktobra. Osim

takmičarskih programa u domaćoj i inostranoj selekciji, biće prikazana selekcija kratkih alternativnih video radova njemačkih autora. Program čini i predstavljanje škola Lika Besona za produkciju i realizaciju kratkih filmova iz Pariza. U segmentu „Retrovizor“ publika će moći da se podsjeti antologijskih ostvarenja crnogorskih autora starije generacije. Na kraju, u okviru muzičkog dijela, Omnibus najavljuje koncert Rada Rapida.

Portal Analitika