Ostalo

Trijumf Slađane Perunović na Ohridskom maratonu!

0809ohridmaratonok
A
tletičarka Slađana Perunović pobjednica je 27. Međunarodnog maratona „Ohrid-2013" u ženskoj konkurenciji, saopšteno je Portalu Analitika iz ASCG. Ona je za skoro 22 minuta bila brža od drugoplasirane Mađarice Eve Varga.

Trijumf Slađane Perunović na Ohridskom maratonu!
Portal AnalitikaIzvor

Na takmičenju je učestvovalo preko 100 takmičara iz Albanije, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Bugarske i Makedonije. Maratonci i maratonke su trčali od Sv. Nauma do centra Ohrida u dužini od 30 km. Kod muškaraca je najbrži bio Mađar Lajoš Berec, sa vremenom 1:42,37.

Od takmičara iz Crne Gore učestvovali su još Veselin Petrušić, koji je zauzeo odlično 6.mjesto sa rezultatom 2:12,36 i Nreka Ljuljđuraj koji se plasirao na 15 mjesto sa vremenom 2:44,30.

- Prezadovoljan sam Slađaninom trkom, kojoj je ovo bila i proba, poslije povrede koja je mučila na Svjetskom prvenstvu u Moskvi, za ovogodišnji Podgorički maraton i Balkanski šampionat. Zanimljivo je istaći da je Slađana ušla u cilj kao treća u apsolutnom plasmanu i išla je pet minuta brže od njenog ličnog rekorda na ovoj stazi- istakao je trener Drago Musić.

Portal Analitika