Ostalo

VN Italije: Fetel najbrži u Monci

FetellTrijumf
V
ozač Red bula, Njemac Sebastijan Fetel, pobjednik je Velike nagrade Italije, 12. trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 koja je danas vožena u Monci.

VN Italije: Fetel najbrži u Monci
Portal AnalitikaIzvor

Branilac trofeja, koji je startovao sa pol pozicije, do šeste pobjede ove sezone, ukupno 32. u karijeri, došao je za sat, 18 minuta, 33 sekunde i 35,2 stotinke. Fetel je ove sezone pobijedio i u Maleziji, Bahreinu, Kanadi, Njemačkoj i Belgiji.

Španac Fernando Alonso u Ferariju osvojio je drugo mjesto, treći je bio Australijanac Mark Veber u Red bulu, a četvrti vozač Ferarija, Brazilac Felipe Masa. Njemac Nikolas Hilkenberg u Zauberu bio je peti, šesto mjesto pripalo je njegovom sunarodniku Niku Rozbergu u Zauberu, a sedmo Australijancu Danijelu Rikardu u bolidu Toro rosa. Bodove su još osvojili Francuz Romen Grožan u Lotusu, Britanac Luis Hamilton u Mercedesu i Britanac Dženson Baton u Meklarenu.

Fetel je vodeći u plasmanu vozača sa 222 boda. Alonso je drugi sa 169, a treći Hamilton sa 141 bodom. Red bul zauzima čelnu poziciju u plasmanu konstruktora sa 352 boda. Ferari je drugi sa 248, a treći Mercedes sa 245 bodova. Šampionat Formule 1 biće nastavljen 22. Septembra trkom za VN Singapura. (Mina)

Portal Analitika