Svijet

Ubio ga helikopter na daljinsko upravljanje

pirozek
M
ladi Njujorčanin Roman Pirožek Junior (19), strastveni ljubitelj malih helikoptera s daljinskim upravljanjem, strast prema omiljenom hobiju doslovno je platio glavom, jer mu je prilikom jedne ovakve egzibicije elisa 3kg teškog helikoptera otkinula dio lobanje i prerezala grlo.
Ubio ga helikopter na daljinsko upravljanje
Portal AnalitikaIzvor

Pirožek je bio naročito specijalizovan za izvođenje smjelih trikova sa svojim snažnim modelom halikoptera vrijednim 1.500 dolara. Do trenutka kada je u Bruklinski park stigla policija, nesrećni mladić je već bio mrtav, a tragedija je utoliko veća što se sve odigralo pred očima njegovog oca, za koga porodica tvrdi da ga je i “zarazio” ovim hobijem.

Mladi Pirožek je bio podpredsjednik lokalnog kluba ljubitelja modela letjelica s daljinskim upravljanjem i često je sa svojim helikopterom “Treks 700”, koji ima raspon elisa od 152cm i brzinu rotora od preko 2000 obrtaja u minutu, izvbodio nevjerovatne trikove, od kojih se neki mogu vidjeti i na Jutjubu.

U jednom od njih, recimo, pušta da se helikopterčić s velike visine obrušava prema njemu, da bi rotor ponovo pokrenuo kada se nađe na samo nekoliko santimetara od njegove glave.

Prema saopštenju policije, poznato je da je Pirožek i u trenutku pogibije izvodio neku od svojih predstava, najvjerovatnije ovu upravo opisanu, koja je u posljednjem trenutku krenula naopako.

U Bruklinskom parku, koji je specijalno uređen za ljubitelje minijatrunih letjelica s daljisnkim upravljanjem, svjedoci njegove smrti bili su i klupski drugovi, pred kojima je volio da prikazuje svoje majstorije.

(blic.rs)

Portal Analitika