Društvo

Škola glume "Scena" upisuje polaznike u Baru i Podgorici

0609skolaglume
Š
kola glume Dramskog edukativnog studija „Scena” nastavlja sa radom, pa ovih dana upisuje novu generaciju polaznika.

Škola glume "Scena" upisuje polaznike u Baru i Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Proslavljene glumice Ivona Čović, Vesna Vujošević i Kristina Stevović radiće sa djecom od pet do 15 godina od sjutra sa djecom u Baru, a od ponedjeljka, 9. septembra i u Podgorici. Informacije o upisu zainteresovani mogu dobiti na brojeve: 067 / 350 – 139 i 067 / 911 – 78 – 54.

Kako glumice navode, osnovni kurs glume prilagođen je različitim uzrastima, sa akcentom na oslobađanju, timskom radu, podsticanju mašte i kreativnosti.

- Putem igre i scenskih vježbi, radi se na oslobađanju mašte i uobrazilje, preuzimanju inicijative i saradnje na nivou grupe, a sve to u svrhu uspješne komunikacije i dramske igre kao krajnjeg cilja. Pohađajući redovno kurseve mnogi polaznici su imali šansu da budu odabrani i učestvuju u produkcijama naše kulturne scene.

Iz „Scene“ podsjećaju da su sadašnji i raniji polaznici Škole glume redovna publika na pozorišnim predstavama i kulturnim dešavanjima. Razvijanje svijesti mladog čovjeka u tom pravcu  je dragocjeno, kako za njih same, tako i za sredinu u kojoj rastu i sazrijevaju.

Podsjećamo, djeca koja su pohađala Školu glume do sada su učestvovala na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, Festivalu kratkih filmova za djecu u Turskoj, zatim u snimanju mini-serije „Energetska efikasnost je moć“, igrane serija „Budva na pjenu od mora“, u filmu Branka Baletića „Lokalni vampir“, kao i velikom broju televizijskih produkcija i reklama.

Portal Analitika