Zanimljivosti

Varenhorst i Hinčklif, predavači na Spark.me konferenciji

69spark1
M
eđu govornicima konferencije Spark.Me u hotelu Splendid u Bečićima, 26. i 27. septembra, koju organizuje DoMEn d.o.o., agent registracije crnogorskog nacionalnog domena .Me, biće i velika imena Kris Varenhorst, inženjer kompanije Dropbox, i Rob Hinčklif, osnivač kolaborativnog bloga Londonist-a.

Varenhorst i Hinčklif, predavači na Spark.me konferenciji
Portal AnalitikaIzvor

Varenhorst je Softverski inžinjer u kompaniji Dropbox. Nakon diplomiranja i magistriranja na prestižnom Masačusetskom institutu tehnologije (MIT) iz oblasti računarskih nauka, uputio se ka njihovom predstavništvu u San Francisku gdje je odmah dobio posao zahvaljujući svojoj kreativnosti. Danas predstavlja neizostavni dio njihovog vodećeg tima.

Hinčklif pasionirano radi na izgradnji onlajn zajednice od 2003, kad je osnovao kolaborativni blog Londonist, koji je postao jedan od najčitanjiih blogova u Velikoj Britaniji već u toku prve dvije godine svog postojanja. Proglašen je za jedan od 10 najuticajnijih blogova na ostrvu. Nakon odlaska iz Londonist-a 2006, Hinčklif je uređivao Yahoo UK News i pomogao lansiranje i razvoj Qype-a (16 miliona posjeta mjesečno) u Velikoj Britaniji i širom Evrope. Danas je strateg za zajednice u TH-NK, gdje radi na brojnim projektima poput njegovog svjetski poznatog J.K. Rowling projekta “Pottermore“ (za Harry Pottera i Warner Brothers).

Spark.Me je interaktivna konferencija koja se sastoji od predavanja međunarodno priznatih govornika, panel diskusije i druženja. Njen cilj je da otključa kreativnost učesnika i podstakne ih na biznis ideje, unapređenje već postojećeg posla ili pokretanje ličnog bloga. Zato su se pozivu odazvali i bugarin Gurvitz i rumun Iordache, koji u tom dijelu imaju bogato iskustvo.

Za više detalja o konferenciji, registraciji, govornicima i sl., posjetite: www.spark.me

Portal Analitika