Društvo

Policija probila blokadu na Vasovim vodama

0509deponija1
P
olicija je razbila blokadu mještana Beransela i oslobodila put kamionima Kolunalnog preduzeća koji su počeli da istovaraju otpad na deponiju Vasove vode.

Policija probila blokadu na Vasovim vodama
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnik građana Beransela Gojko Cimbaljević kazao je da su i stanovnici tog kraja došli na deponiju kako bi pokušali da spriječe istovar smeća, i pojasnio da je policija pomjerila građane koji su sjedjelili na asfaltu, ali da nije bilo nasilja.

- Oni su uklonjeni sa druge strane asfalta, a policija je napravila kordon i sada kamioni dolaze na deponiju. Na mjestu gdje su bile barikade i dalje se nalaze i građani i policija -  rekao je Cimbaljević agenciji MINA.

Prema njegovim riječima policija je odvezla grupu od desetak građana jednom maricom i da ne zna da li su oni uhapšeni.

Cimbaljević je istakao da je oko sto građana i dalje na Vasovim vdama.

- Jedna djevojka se onesvijestila dok su je držali pod rukom, vjerovatno od straha i stresa i nju je odvezla Hitna pomoć - kazao je on.

Mještani Beransela blokiraju opštinu da odvozi smeće na deponiju pored te mjesne zajednice. Policija je do sada više puta pomagala komunalcima iz Berana da smeće dopreme na deponiju.

Podsjećamo jutros je policija stigla u Beranselo. Dio njih je u pancirima i opremi za razbijanje demonstracija u štitovima i šlemovima, a dio je i "obične" policije. Stigao je zanačajan broj, oko desetak velikih marica.

"Policija je tu da bi štitila našu bezbjednost a ne valjda samovolju ministra zdravlja i njegovih poslušnika iz lokalne uprave", kazao je Cimbaljević.

Portal Analitika