Fudbal

Real propustio da kupi Nejmara za 60.000 eura!

0609nejmar
T
ransfer novog čuda brazilskog fudbala, Nejmara, u Barselonu koštao je španski klub 57 miliona eura, koliko je moralo da se plati da bi ga se Santos odrekao, ali je Nejmar mogao da za 950 puta manje novca pređe u Real, prenose sportski portali.

Real propustio da kupi Nejmara za 60.000 eura!
Portal AnalitikaIzvor

Priča počinje 2005. godine, kada je tada 14-godišnji Nejmar došao na probu u slavni madridski klub.

Iako je zadivio skaute "kraljevskog kluba", u Realu nijesu željeli da obave transfer. Razlog je bio što je tadašnji sportski direktor Reala Karlos Martinez procijenio da je 60.000 eura previše da bi se angažovao 14-godišnjak.

Nejmar nije potpisao za Real. A, godine su prolazile. On je stasao u jednog od najkreativnijih fudbalera na svijetu, za kog su se u prethodne dvije sezone borili najveći evropski klubovi.

Čak je i Real probao da ga "otme" Barsi 11 sati prije nego što je on ovog ljeta potpisao za najljućeg rivala u pomenutom transferu od 57 miliona eura.

"Napravili smo (te 2005.) istorijski grešku. Mogli smo da imamo „svog Mesija“", rekao je direktor Realove škole fudbala Alberto Hiraldez, prisjećajući se podatka da je samo 60.000 eura trebalo uložiti - i Nejmar bi bio fudbaler madridskog Reala. (Blic sport)

Portal Analitika