Košarka

PAVIĆEVIĆ: Ne smijemo da tugujemo

PavicevicLuka932
U
duelu protiv Letonije reprezentacija je tražila put do pobjede tokom svih 40 minuta i kada je došla do prednosti, desio se pad u odbrani, što je protivnik iskoristio da se izbori za neizvjesnu završicu u kojoj je došao do pobjede nakon što je pogodio trojku šest sekundi prije kraja, kazao je selektor Luka Pavićević nakon poraza od Letonije (73:72) u drugom kolu grupe B na Eurobasketu u Sloveniji.

PAVIĆEVIĆ: Ne smijemo da tugujemo
Portal AnalitikaIzvor

- Bio je ovo jedan težak i neizvjestan duel i tražili smo put do pobjede tokom svih 40 minuta. Kada smo pomislili da smo ga našli, desilo nam se ''klizanje'' u odbrani i dozvolili smo protivniku da sa dvije trojke i jednom laganom dvojkom, napravi seriju kojom se izborio za neizvjesnu završnicu. Letonija je šuterski veoma dobra reprezentacija, iskoristili su tu priliku i trojkom su došli do važne pobjede. Nijesmo uspjeli da dođemo do pobjede u dramatičnoj završnici kao što je to bio slučaj protiv Makedonije - kazao je Pavićević na konferenciji za novinare.

Porazom od Letonije naša reprezentacija je znatno otežala put do osvajanje jednog od prva tri mjesta u grupi koja vode u drugu fazu, ali šansa da se ostvari cilj i dalje postoji, jer su do kraja prve runde ostala još tri meča.

- Sada smo znatno dalje od ostvarenja cilja i plasmana u drugu fazu, jer smo prije prvenstva znali da su u grupi tri reprezentacije koje su našeg ranga, a to su Makedonija, Letonija i Bosna i Hercegovina. Naša želja je bila da u direktnim duelima protiv tih protivnika tražimo pobjede, ali desio nam se poraz od Letonije. Ne smijemo da patimo i tugujemo, jer moramo da se okrenemo duelu protiv Bosne i Hercegovine i da pobjedom, obezbijedimo sebi priliku da u posljednja dva meča protiv boljih protivnika od nas, tražimo put do druge faze. Taj put je sada teži i cilj je dalji, ali i dalje nije nedostižan - kazao je Pavićević.

''Crveni'' će u trećem kolu u petak (14.30 sati) igrati protiv Bosne i Hercegovine i potrebna im je pobjeda da bi zadržali šanse da mogu da se plasiraju u drugu fazu.

- To će biti slična utakmica kao što su bile prethodne dvije na šampionatu. To su reprezentacije koje su sličnog kvaliteta i postoje ciljevi koje moramo da ispunimo tokom utakmice. I protiv Makedonije i protiv Letonije znali smo da pravimo serije od deset poena, a isto tako smo znali i da pravimo negativne razlike. Pokušavamo da igračima damo jasne ciljeve koji su nama dostupni, a ne nešto više od toga. Ukoliko se budemo držali koncepta imaćemo šansu da savladamo Bosnu i Hercegovinu, a ukoliko to ne uspijemo, protivnik ima kvalitet da to kazni kao što su to radili Makedonija i Letonije - zaključio je Pavićević.

KSCG.ME

Portal Analitika