Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Na graničnom prelazu Dračenovac-Špiljani omogućen izvoz roba koje podliježu fitosanitarnom pregledu

Na graničnom prelazu Dračenovac-Špiljani omogućen izvoz roba koje podliježu fitosanitarnom pregledu

0905granica
I
zvoz roba koje podliježu fitosanitarnom pregledu omogućen je srijedom i petkom u vremenu od 12 do 15 časova na graničnom prelazu Dračenovac-Špiljani, između Crne Gore i Republike Srbije, na putnom pravcu Rožaje - Novi Pazar. Dogovor je postignut nakon intenzivnih pregovora koje su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore vodili sa nadležnim institucijama Srbije.

 Na graničnom prelazu Dračenovac-Špiljani omogućen izvoz roba  koje podliježu fitosanitarnom pregledu
Portal AnalitikaIzvor

- S obzirom na to da od obnove nezavisnosti Crne Gore na ovom graničnom prelazu nije postojala mogućnost izvoza drvnih sortimenata, sirovina i proizvoda koji posliježu fitosanitarnom pregledu, definisanje ovog pitanja privrednicima Crne Gore će olakšati poslovanje, umanjiti troškove transporta, a konkurentnost će biti na znatno većem nivou nego do sada, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće sa daljim aktivnostima vezanim za definisanje graničnih prelaza kako bi se olakšalo prelaženje državne granice, a stanovništvu nastanjenom u pograničnom području omogućilo rješavanje svakodnevnih životnih potreba.

 

Portal Analitika