Abiznis

Perišić: Nastojimo da redovno izmirujemo obaveze

49kapok
S
tečajni upravnik Kombinata aluminjuma Podgorica Veselin Perišić saopštio je da KAP nastoji da uredno izmiruje obaveze iz tekućeg poslovanja i da su, kako navodi, doprinosi na zarade zaposlenih nalaze na listi prioritetnih plaćanja.

Perišić: Nastojimo da redovno izmirujemo obaveze
Portal AnalitikaIzvor

- Kombinat aluminijuma Podgorica u stečaju, uprkos svim teškoćama i nepovoljnoj cijeni aluminijuma na tržištu, nastoji da uredno izmiruje obaveze iz tekućeg poslovanja. Prioritet stečajne uprave i menadžmenta  KAP-a u ovom trenutku predstavlja održavanje procesa proizvodnje, imajući u vidu da tehnologija rada ne dozvoljava bilo kakav zastoj. Doprinosi na zarade zaposlenih takođe se, između ostalog, nalaze na listi prioritetnih plaćanja. Kada je riječ o obavezi prema Fondu PIO, očekujemo da to pitanja veoma brzo bude riješeno, tim prije što novac za tu namjenu već postoji kroz definisanje povraćaja poreza na dodatu vrijednost – navodi se u saopštenju Perišića dostavljenom Portalu Analitika.

On podsjeća da su od momenta uvođenja stečajnog postupka uspjeli da sa mnogim dobavljačima zaključe povoljnije aranžmane od onih prije stečaja.

- To je dovelo do značajne uštede u dijelu troškova iz tekućeg poslovanja. Takođe nastojimo da što prije sa Glenkorom dogovorimo izvoz metala preko Luke Bar, kako bismo što više angažovali domaće kapacitete. Prema tome, stečajna uprava i menadžment KAP-a ulažu maksimalne napore da kompanija nastavi sa radom, uz stvaranje uslova koji će rezultirati održivošću fabrike na dobrobit i zaposlenih i kompletne crnogorske ekonomije – saopštio je Perišić.

 

 

Portal Analitika