Fudbal

''Sokoli'' doputovali u Varšavu, SAVIĆ: Presudiće veći motiv i želja

TreningFSCG42
N
akon četiri dana rada na kampu Fudbalskog saveza, crnogorski fudbaleri jutros su, čaerter letom Montenegro Airlinesa, doputovali u Varšavu, đe ih u petak očekuje najbitniji meč u kvalifikacijama za Mundijal. Naporno se radilo proteklih dana, reprezentativci su vidno raspoloženi, za sada sve teče po planu, a vjerujemo da će tako biti i sjutra veče na Nacionalnom stadionu u glavnom gradu Poljske. Veliki optimista je i defanzivac Fiorentine Stefan Savić.

''Sokoli'' doputovali u Varšavu, SAVIĆ: Presudiće veći motiv i želja
Portal AnalitikaIzvor

''Pokušaćemo sve da se vratimo sa tri boda. Neće biti lako jer svi znamo da se radi o izuzetno jakom protivniku. Ali, već par dana smo zajedno, dobro smo se pripremili, i nadam se da ćemo se vratiti sa pozitivnim rezultatom. Vjerujem da će oni krenuti ofanzivno. Nadam se da ćemo izdžati početni pritisak, a kasnije mislim da imamo kvalitet da postignemo gol koji će nam biti dovoljan za pobjedu.''

Prvi duel dvije selekcije u Podgorici završen je bez pobjednika, 2:2. Za razliku od tog duela, Savić sada očekuje mnogo tvrđu utakmicu.

''Najvjerovatnije ću igrati na poziciji desnog beka. Nije mi to strano, jer sam već ranije igrao na toj poziciji, i nadam se da će ovaj put odbrana biti na visokom nivou, i da neće primiti gol. Oni su pogotovo opasni u napadu, pogotovo u kontrama kada oduzmu loptu. Što se tiče Levandovskog, sigurno da je on jedan od najboljih napadača u svjetskom fudbalu, ali se nijesmo posebno spremali za njega. Naša odbrana ima kvalitet da ga zaustavi. Za razliku od meča u Podgorici, mislim da će sada utakmica bii mnogo tvrđa. Igraćemo defanzivnije, jer smo ipak gosti i nije lako napasti Poljsku na njihovom terenu. Iako nam treba pobjeda nećemo napasti od prvog minuta. Znamo da u napadu imamo vrhunske fudbalere, koji u svakom trenutku mogu postići gol. Napravili smo dobar skauting, i ništa nas ne može iznenaditi'', poručio je Savić i istakao šta može odlučiti sjutrašnji okršaj.

''Presudiće veći motiv i želja, ali i koncentracija na terenu. Ovaj meč je sada najbitniji za nas, i moramo odigrati maksimalno ozbiljno.''

Naši reprezentativci večeras od 19 sati i 45 minuta odradiće trening na Nacionalnom stadionu u Varšavi, dok je za 19 sati zakazana konferencija za novinare selektora Branka Brnovića i kapitena Mirka Vučinića. Meč Poljska – Crna Gora igra se od 20 sati i 45 minuta.

Portal Analitika