Društvo

Sindikat Doma zdravlja Podgorica osudio napad na doktorku

dom-zdravlja-podgorica
S
indikalna organizacija Doma zdravlja Podgorica oštro osuđuje svaki oblik nasilja nad zdravstvenim radnicima, pa i nedavni napad na našu doktorku, specijlaistu psihijatra, koju je brutalno fizički napao pacijent, saopštila je Sindikalna organizacija Doma zdravlja Podgorica.

Sindikat Doma zdravlja Podgorica osudio napad na doktorku
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju se navodi da je nedopustivo da su zdravstveni radnici, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, gotovo svakodnevno izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima nesavjesnih pojedinaca.

- Sve ovo ukazuje na njihov nezavidan bezbjedosnosni položaj na njihovim radnim mjestima. Budući da se ovakvi incidenti sve češće događaju, u posljednjem slučaju pokrenut je i krivični postupak protiv nasilnog pacijenta, tako da očekujemo da će nadležne institucije reagovati na pravi način, jer se dalji napadi na zdravstvene radnike samo na taj način mogu spriječiti. Kategorično i odlučno ćemo se boriti da članovi naše sindikalne organizacije budu zaštićeni u svakom smislu, ali u toj borbi nam je neophodna svesrdna pomoć cjelokupnog društva, od nadležnih institucija do građana kao krajnjih korisnika zdravstvenih usluga. Cilj nam je da se ove nemile scene više nikada ne vide ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi i da se zdravstvenim radnicima omogući da dostojanstveno žive i profesionalno i kvalitetno obavljaju svoj posao, za dobrobit svih građana – navodi se u saopštenju Sindikata Doma zdravlja Podgorica.

Sindikalna organizacija zdravstva će, kako su poručili, preduzeti sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitila lični i profesionalni dignitet i omogućila sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u Domu zdravlja Podgorica.

Portal Analitika