Društvo

Bjelica i Popović izlagali naučni rad u Mančesteru

bjelook
U
periodu, od 2. do 4. septembra 2013. godine, u Nacionalnom muzeju fudbala u Mančesteru je održana naučna konferencija pod nazivom „Football 150 Conference“. Navedena konferencija je organizuje se u čast proslave 150. godina Fudbalskog saveza Engleske, a organizacioni konzorcijum sačinjavaju, prije svega Nacionalni muzej fudbala u Mančesteru, Međunarodni institut za fudbal sa Univerziteta Central Lancashire, kao i Međunarodni centar za istoriju i kulturu u sportu sa De Montfort Univerziteta.

Bjelica i Popović izlagali  naučni rad u Mančesteru
Portal AnalitikaIzvor

U radu ove prestižne naučne konferencije učestvovali su i naučnici Univerziteta Crne Gore , prof. dr Duško Bjelica i dr Stevo Popović sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića koji su prezentovali svoj rad pod nazivom: „Da li značajni uspjesi nacionalnog fudbalskog tima mogu ojačati nacionalni identitet u Crnoj Gori“.

Konferenciju je otvorio Sir Trevor Brooking, direktor Fudbalskog saveza Engleske za razvoj fudbala.

Bjelica iPopović na najbolji način nastavljaju na misiji promocije sportske nauke na Univerzitetu Crne Gore, a na slici su sa prof. dr Džonom Hjusonom, direktorom Međunarodnog instituta za fudbal sa Univerziteta Central Lancashire sa kojim je uspostavljena saradnja, navodi se u saopštenju Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

 

 

 

Portal Analitika