Politika

Josipović: Crna Gora afirmisala prava manjina

okjole
C
rna Gora je učinila ozbiljan korak prema afirmaciji prava nacionalnih manjina, ocijenio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u Tivtu u razgovoru sa predstavnicima hrvatske manjine u Crnoj Gori.

 Josipović: Crna Gora afirmisala prava manjina
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da manjine treba da budu mostovi prijateljstva i saradnje među državama.
“To je slučaj sa hrvatskom zajednicom u Crnoj Gori i crnogorskom zajednicom u Hrvatskoj kao zemljama koje imaju odlične bilateralne odnose, a nadam se da će u tome biti i prostora za dodatno unaprjeđenje položaja hrvatske manjine u Crnoj Gori", zaključio je Josipović.
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović, koji je prisustvovao razgovoru, poručio je da je “naš interes da ovdje učinite sve kao što ste i sada radili da pomognete razvoj Crne Gore, a da mi učinimo sve da vi osjećate punoću svog hrvatskog bića i vezu sa Hrvatskom u onom intenzitetu i potrebi koju sami odredite".
On je, kako prenosi portal Vijesti, pohvalio koalicionog partnera, Hrvatsku građansku inicijativu (HGI), da “ima krajnje konstruktivan odnos unutar onoga što je vršenje državne politike”.
“Što se restitucije tiče, imamo isti odnos za sve i nastojimo da svi zajedno ubrzamo i primjerimo je zakonu i poštovanju državnih interesa", kazao je Vujanović.
Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimir Deković upoznao je goste sa položajem Hrvata u Crnoj Gori ističući da je značajno unaprijeđen u posljednjih 15 godina.

 

(MINA)

Portal Analitika