Region

TELEGRAF: Izbor patrijarha Irineja namještaljka, Tadić znao za eliminisanje Kačavende kao kandidata

okirinej
B
eogradski portal telegraf.rs objavio je snimak na kome se čuje riječi uticajnog sveštenika SPC prote Slavka Božića a je izbor za patrijarha srpskog Irineja bio namješten, jer je vladika Kačavenda unaprijed bio eliminisan.

TELEGRAF: Izbor patrijarha Irineja namještaljka, Tadić znao za eliminisanje Kačavende kao kandidata
Portal AnalitikaIzvor

Srpska Pravoslavna crkva izabrala je 2010. njegovu svetost gospodina Irineja za novog patrijarha, koji je na ovom mjestu naslijedio počivšeg patrijarha Pavla i tada javnost nije znala za homoseksualne sklonosti Kačavende koji je uz Amfilohija i Irineja bio jedan od glavnih kandidata za poglavara SPC.

okirinej23
Tri godine nakon izbora, koji je obavljen po pravoslavnim kanonima, Telegraf je došao u posjed snimka koji ukazuje na sumnju da je ovaj izbor bio – namještaljka piše taj portal.

Izvor portala telegraf.rs iz Patrijaršije SPC donosi šokantno saznanje o izboru patrijarha Irineja, a u prilog tome, redakciji je dostavljen snimak na kome se čuje razgovor jednog od trojice najbližih i najmoćnijih sveštenika do patrijarha Pavla, prote Slavka Božića, koji se povjerava svom sagovorniku i doslovce kaže:“Kačavenda nije više kandidat, a našli su načina da ga spriječe, sklone… Predsjednik to zna!”

Predsjednik Srbije u to vrijeme bio je Boris Tadić. Na SMS porukom upućeno pitanje da li je obaviješten o ovom slučaju, nije odgovorio do objavljivanja ovog teksta.

- Znam da izgleda nemoguće, ali ovo je istina! Jer, ako po vjeri pravoslavnoj i strogim i jasnim kanonima, izbor patrijarha vrši sami Duh Sveti, odmah se nameće neizbježno pitanje: Kako to neko unaprijed zna koga neće, a koga hoće Duh Božji izabrati – kaže izvor portala telegraf.rs iz Patrijaršije.

Isti izvor tvrdi da ne želi da blati Srpsku pravoslavnu crkvu čiji je dio, već da se “očisti od korova” i da se sazna istina o mutnim radnjama.

- Najmanje 15 dana prije izbora, ovde u Beogradu, upućeni i dobro informisani znali su ko će biti patrijarh! I ja sam bio među njima i samo smo mogli da posmatramo kako vjernici u neizvesnosti očekuju ko će biti patrijarh, a on je već unaprijed određen – zaključuje sagovornik Telegrafa, koji je insistirao na anonimnosti.

Poput bivšeg predsjednika Tadića, ni čelnici SPC nisu željeli da komentarišu navode da je izbor patrijarha namješten.

(telegraf.rs)

 

 

Portal Analitika