Kultura

Sinoć prikazan “The Lithium Conspiracy”, prvi film Sudestivala

kotarac
S
inoć je u hotelu "Maestral" u Pržnu svečano otvoren prvi festival italijanskog filma "Sudestival", u okviru kojeg će publika imati priliku da pogleda tri igrana filma poznatih italijanskih reditelja.

Sinoć prikazan “The Lithium Conspiracy”, prvi film Sudestivala
Portal AnalitikaIzvor

Svečanom otvaranju festivala prisustvovali su predsjednik opštine Budva - Lazar Rađenović, ambasador Italije u Crnoj Gori - Vinćenco Del Monako, direktorka TOB-a - Jelena Rađenović i druge mnogobrojne zvanice.

Prvi film, prikazan sinoć, triler "The Lithium Conspiracy", mladog reditelja Davida Marenga (koji se sinoć i obratio publici), ujedno je imao i svoju svjetsku premijeru.

kotarac1
Večeras će ljubitelji filma moći da pogledaju istorijsku dramu "Apartment in Athens" (Stan u Atini), reditelja Ruđera Dipaola, a u četvrtak 5. septembra komediju "Sleepless", autorke Madalene De Panfilis.

Rađenović je naglasio da Festival italijanskog filma još jednom potvrđuje lijepu i uspješnu saradnju koju Budva već decenijama ostvaruje sa državom od koje nas dijeli samo zajedničko Jadransko more.

"Budva u Italiji ima i dva bliska grada: Petaćato, grad pobratim i Rimini, sa kojim imamo potpisan Ugovor o saradnji. Nastavićemo i dalje da njegujemo odnose pune uzajamnog uvažavanja koji će nam u budućnosti, sigurni smo, obezbjediti i realizovanje zajedničkih projekata u okviru prekogranične saradnje" - naglasio je predsjednik Rađenović.

kotarac2
Festival je zvanično otvorio ambasador Italije u Crnoj Gori Vinćenco Del Monako i najavio nastavak saradnje, ne samo u okviru filmskog festivala, koji bi trebalo da postane tradicija, već i u mnogim drugim oblastima, posebno kulture.

Festival "Sudestival" je organizovan uz pomoć Opštine Budva, Turističke organizacije Budve, Ambasade Italije u Crnoj GOri, hotela "Maestral" i preduzeća Copyright.

Portal Analitika