Politika

Abazović: Forca dobar đak DPS-a

49dritanok2306
N
ekada najrespektabilnija opoziciona stranka Forca, koja je sada najveći koalicioni partner u Ulcinju, dokazala je da je postala dobar đak Demokratske partije socijalista DPS, ocijenio je poslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović.

Abazović: Forca dobar đak DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Drugi manji partneri u vlasti u Ulcinju, tvrdi Abazović, bili su čitavo vrijeme statisti, koje najviše zanimaju funkcije i da ostanu u većini, kakva god ona bila.

“On je napomenuo da se se ne spominje nastavak prekinute sjednice lokalnog parlamenta, iako je od Ramazana prošlo skoro mjesec dana.

Sjednica je prekinuta, možda se nastavi, možda se i ne nastavi, vrijeme prolazi, a izbori svakako moraju biti na proljeće, valjda je to ta njihova logika. Do tada će se nastaviti silovanje demokratije i govoriti kako je sve kako treba, iako je istina posve drugačija”, istakao je Abazović.

Prema njegovim riječima lokalne vlasti u Ulcinju su pokazale skroman demokratski kapacitet, samim tim što su potcijenili i zaobišli krovnu lokalnu intituciju - parlament i odbornike, koji su jedini izabrani neposredno od strane građana.

Sistem lokalne uprave, dodaje Abazović, ne može funkcionisati bez dobrog sistema donošenja odluka, ili može, ali se onda takva zajednica ne može nazvati demokratskom.

To što DPS radi državi, lokalna vlast u Ulcinju radi ovom gradu. Ako misli da je to dobro, uvjeravamo ih da nije i da će se, ako toga još nijesu svjesni, uskoro u to uvjeriti. Stoga je krajnje vrijeme da se prekine ova institucionalna agonija i stvari vrate na početak. Mandat pripada isključivo građanima i oni moraju imati posljednju riječ”, naglasio je on.

Abazović napominje da uzurpiranje volje građana, na bilo koji dosjetljivi način, nije kreativno rješenje, već političko ruganje zdravom razumu.

“I na kraju, neka ne zaborave: ekonomski progres koji toliko iščekujemo može doći samo ako budemo složna i demokratska zajednica! U suprotnom, on će se, kao i mnogo puta do sada, prosuti u džepove pojedinaca koji ne razumiju odbranu javnog interesa. Vjerovatno zbog činjenice što ih tome nije imao ko naučiti, a sami izgleda nemaju volje za tako nešto. Ulcinj je oduvijek počivao, održavao se i razvijao na univerzalnim vrijednostima, te se najzad i lokalni političari moraju vratiti svojoj tradiciji, koju su, čini se, rado žrtvovali za gram klimave i fiktivne vlasti. Grijeh je to pomisliti, a ne i učiniti u gradu, koji, kako je pokazala i ova sezona, ima neslućene mogućnosti za razvoj i prosperitetan život svih njegovih građana, preduslov čega je kvalitetna i odgovorna uprava”, zaključio je Abazović.

Izvor: CdM

Portal Analitika